Zonnebloemloterij van start op 24 april

0277330_Zonnebloem.jpg
Het eerste lot wordt symbolisch overhandigd aan burgemeester Erica van Lente door de voorzitter van de afdeling dhr. Henk Spliethof.

DALFSEN – Woensdag 17 april is door de loterijcommissie van de Zonnebloem het startschot gegeven voor de jaarlijkse lotenverkoop. Het eerste lot werd op die dag symbolisch aangeboden aan burgemeester Erica van Lente op het gemeentehuis in Dalfsen. Zij kocht tevens het eerste boekje van tien.

Vanaf 24 april kunnen de inwoners van Dalfsen, Hoonhorst en Oudleusen weer loten kopen van de Zonnebloem. Meer dan 80 vrijwilligers zullen hun best doen om huis aan huis loten te verkopen. De prijs per lot is 3 euro waarvan 2,25 euro ten goede komt aan de plaatselijke afdeling. De laatste jaren werden door de afdeling meer dan 3400 loten verkocht. Er zijn dit jaar extra veel prijzen te winnen vanwege het 75-jarig jubileum van de Nationale Vereniging De Zonnebloem. De winkans is één op tien!

Tot eind juni

Het hoofddoel van de Zonnebloem is het bezoeken van zelfstandig wonende mensen (18 ) met een lichamelijke beperking. Dit gebeurt door vrijwilligers. Hiermee doorbreekt de Zonnebloem het sociaal isolement van deze kwetsbare groep. Daarnaast worden allerlei activiteiten georganiseerd zoals een nieuwjaarsbijeenkomst, dagboottocht, museumbezoek, winkelochtend, theaterbezoek etc. Landelijk worden compleet verzorgde zonnebloemvakanties georganiseerd.
De lotenverkoop loopt tot eind juni. De afdeling Dalfsen beveelt de verkoop van harte aan omdat zij van de opbrengst afhankelijk is. Veel vrijwilligers buiten de afdeling helpen met deze klus waarvoor de Zonnebloem hen en haar eigen vrijwilligers hartelijk bedankt.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.