Wethouder Jaspers Faijer in dialoog met MBO-studenten

0276991_Vechtdalcollege.jpeg

OMMEN – Vechtdal College Ommen en Landstede werken samen om MBO-studenten in Ommen onderwijs aan te bieden. Tijdens de lessen burgerschap behandelen de studenten onderwerpen als politiek, economie en maatschappelijke kwesties, inclusief een training van Young Leaders in het kader van Maatschappelijke Diensttijd.

Wethouder Jaspers Faijer van de gemeente Ommen nam deel aan een debat en dialoog met de studenten tijdens de Young Leaders training, waarbij onderwerpen als armoedebestrijding, werk en inkomen, landbouw en openbare ruimte werden besproken. Het belang van discussiëren, respect voor elkaars mening en echt luisteren naar elkaar werd benadrukt. Het debatteren draagt bij aan de voorbereiding op vervolgopleidingen of de arbeidsmarkt en vergroot de maatschappelijke betrokkenheid. Een stelling die werd besproken was bijvoorbeeld of de bibliotheek overbodig is geworden, waarbij de bredere functie van de bibliotheek werd belicht, zoals ontmoetingen en toegang tot boeken voor gezinnen in armoede. De wethouder prees de studenten voor hun respectvolle debat en openheid voor elkaars standpunten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.