Weer een deelkast in Dalfsen ‘geopend’

0276692_Deelkast_Dalfsen.JPG

DALFSEN – Op de hoek Molendijk/Rondweg pronkt een ‘nieuwe’ deelkast. Deze werd eerder deze week onder het toeziend oog van verschillende belangstellenden, feestelijk door wethouder J. Uitslag en Kira Lenferink ‘geopend’.

Eind vorig jaar was al een deelkast geplaatst op de hoek Plaatskamp/Elskamp, waar volop gebruik van wordt gemaakt. Al gauw werd duidelijk dat er behoefte was aan nog meer plekken voor een deelkast. Via de media volgde een oproep voor meer locaties en zocht SAAM Welzijn naar vrijwilligers. Gerrit van Tolij en Willmar Winklaar boden aan kasten klaar te maken voor gebruik als deelkast en gingen met verf, panelen, grondboor en palen aan de slag. De kast die afgelopen vrijdag bij de familie Sinnema/Lenferink werd geopend, is beschikbaar gesteld door Noggus & Noggus en het toebehoren werd bij ProVak gevonden.

Anoniem

Bij een deelkast kan men brengen wat men zelf niet nodig is. Iedereen die iets nodig heeft, kan wat meenemen, eenvoudig, anoniem en uiteraard gratis. Iets omruilen kan natuurlijk ook. Het gaat naast eten en drinken bijvoorbeel ook om verzorgings- en menstruatieproducten. Naast dat het mensen kan helpen die om welke reden dan ook (tijdelijk) minder te besteden hebben, helpt het ook om verspilling van grondstoffen tegen te gaan. Zo hoeven ongebruikte spullen niet in de kast te blijven staan en kan een ander er blij mee worden gemaakt.
De vrijwilligers zijn al weer bezig met de volgende deelkast. Hierover binnenkort meer. Wie ook een locatie heeft of op een andere manier wil meehelpen, kan contact opnemen via info@saamwelzijn.nl.

Foto: Johan Bokma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.