Vogelexcursie Junnerkoeland

0276229_6370-Gekraagde-roodstaartMark-van-Els_1.jpg
Gekraagde roodstaart

ARRIËN – Op zondag 14 april kunnen belangstellenden van 9.00 uur tot 11.00 uur kennismaken met de vogelwereld van het Junnerkoeland. De boswachter van Staatsbosbeheer zal stilstaan bij de vogelzang, de roep en andere communicatiemiddelen waaraan elke vogelsoort herkenbaar is. In het voorjaar zijn regelmatig ware vogelconcerten te horen. Zelfs kleine vogelsoorten, zoals de winterkoning, produceren een verrassend luide zang. Door de afwisseling in dit hele gebied, gelegen aan de rivier de Vecht, komen hier veel verschillende vogelsoorten voor. De wandeling gaat door een halfopen landschap van heide, jeneverbesstruweel, stroomdalgrasland en een stukje bos. Het wordt begraasd door paarden en koeien zodat het open karakter van dit gebied behouden blijft met de daarbij behorende plantensoorten. Het deelnamebedrag is 9 euro (vanaf 13 jaar en voor volwassenen) en 5,50 euro voor kinderen t/m 12 jaar. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Ga voor aanmelding (noodzakelijk) en voor meer informatie zoals de startlocatie naar

https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/vroege-vogelwandeling-junner-koeland

Foto: Mark van Els

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.