Voetbal regio Dalfsen

USV zette in een sterke slotfase de gasten uit Wijster alsnog ruim opzij.

ASC’62 haalt drie punten op in Klazienaveen

ASC’62 speelde uit tegen en in Klazienaveen en won met 0-1. In een matige wedstrijd waren de drie punten wel verdiend. Maar de eerste helft was van beide zijde wel erg matig. Welgeteld waren er twee goede kansen voor de Dalfsenaren. Bij beide mogelijkheden was Matthijs van Gelder duidelijk betrokken. De eerste kans ging naast en bij de tweede kopte Chiel Pasman op een goede voorzet van Van Gelder ver naast. Wel incasseerden drie spelers van Klazienaveen een gele kaart wegens het onreglementair onderscheppen van een serieuze Dalfser aanval. Ruststand 0-0. Na de hervatting kwamen Bert van Gelder en Niloy Haroun binnen de lijnen voor Pim van Gelder en Wouter de Boer. ASC’62 werd hierdoor op links iets gevaarlijker. Uit één van deze aanvallen op links scoorde Chiel Pasman beheerst.

Met nog veertig minuten op de klok golfde het spel op en neer met kansen voor beide teams. Maar ASC’62 trok de overwinning professioneel over de streep. Opmerkelijk feit was in de slotfase dat tweede keeper Stijn Bijl verdienstelijk in het veld kwam als veldspeler. Eindstand 0-1. Door het verlies van Rouveen is ASC’62 nu gelijk gekomen met deze ploeg en bezet de vijfde plek. Op doelsaldo (een doelpunt) staat deze ploeg op een vierde plek. Zaterdag 4 mei speelt ASC’62 om 14.30 uur thuis tegen hekkensluiter DKB.

 SV Dalfsen krijgt oor wassing van koploper WHC

DALFSEN – s.v. Dalfsen speelde thuis tegen koploper WHC en verloor met 0-8. Het was de nummer laatst tegen de nummer één in de eerste klasse H. Terwijl de maartse buien de spelers en het publiek geselden was het WHC dat maar met één doel naar Dalfsen was gekomen, winnen!. De ploeg uit Wezep zette Dalfsen vanaf het begin onder druk en al snel volgden de eerste kansen voor de bezoekers. Dalfser doelman Iwan Haarman wist de eerste drie pogingen van WHC met knap keeperswerk onschadelijk te maken maar moest capituleren toen een corner van dichtbij via onderkant lat werd binnen gewerkt. Het tweede doelpunt van WHC kwam ook voort uit een corner waarbij Jochem Oude Booijink vrij kon binnen koppen. Ruststand 0-2. Na de hervatting ging het hard, terwijl de helft van de supporters nog aan de koffie zaten werd het 0-3 en even later lagen de 0-4, 0-5 en 0-6 er ook al in, waarbij de laatste een mooie stift was van Sargon Gouriye. Uiteindelijk werd het nog 0-8 mede dankzij een penalty voor het onderuit halen van een doorgebroken speler. Zaterdag 4 mei speelt Dalfsen een uitwedstrijd tegen DZC’68 uit Doetinchem.

Hoonhorst verslaat DAVO

Hoonhorst – DAVO werd vooraf gegaan door een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan het deze week overleden oud-voorziter en erelid Anton Eijkelkamp (83). De clubman is gedurende 32 jaar voorzitter van VV Hoonhorst geweest en heeft 40 jaar deel uitgemaakt van het verenigingsbestuur.  Het vooraf lastig ingeschatte DAVO  uit Deventer, de nummer 4 van de stand die ook graag nacompetitie wilde halen, bleek ongegrond. Hoonhorst won terecht en met ruime cijfers: 4-1. Het technisch vaardige DAVO werd vooraf enigszins gevreesd. Hoonhorst had de opdracht scherp te verdedigen om zelf de bal in de ploeg te houden. Dat laatste gebeurde in het eerste uur van de wedstrijd te weinig. De eerste dreiging had Hoonhorst na 10 minuten via Youri van Mourik op aangeven van Ivor Smook vanaf links. Na 25 minuten was het wel raak. Een hoekschop van Dion Diepman werd bij de tweede paal door Sten Klein Herenbrink op maat voor het doel breed gelegd waar Tom Dijkslag op de juiste plek stond om binnen te werken (1-0). Onnodig snel maakte DAVO de gelijkmaker. Een diepe bal vanaf links werd ontvangen door de rechtspits van DAVO die fraai en beheerst in de verre hoek binnenschoot (1-1). Direct daarna bediende Sten Ties Fakkert. Zijn bal werd van de lijn gehaald door een DAVO verdediger. Diezelfde Ties bediende Youri waarbij de scheidsrechter goed de voordeelregel toepaste na een overtreding op een Hoonhorst-speler en Youri beheerst de 2-1 kon binnenschieten. Al voor rust had de wedstrijd beslist kunnen en moeten zijn. Na Na de hervatting bediende Joey op zijn beurt vanaf  links de geheel vrijstaande Dion. Hij was niet nauwkeurig genoeg was om de wedstrijd in het slot te gooien en vond de doelman van DAVO op zijn weg en even later stuitte Sten ook op de doelman. Een kwartier voor tijd Youri van Mourik in de rebound de 3-1 op het scorebord liet zetten na een eerste actie van invaller Kristan Mulder. Het slotakkoord was voor Ties Fakkert. Een teruggetrokken bal van Kristan werd op fraaie wijze 5 minuten voor tijd snoeihard onderkant lat binnengeschoten (4-1). Door de overwinningen van de laatste twee weken heeft Hoonhorst afstand genomen van de nummer 4 en 5 van de stand (DAVO en Raalte) en lijkt Hoonhorst de nacompetitie om promotie bijna niet meer te ontgaan. Zondag speelt Hoonhorst uit tegen SV Zwolle.

Lemeleveld kruipt langzaam uit gevaren zone

Lemelerveld speelde uit tegen Reutum en won met 0-2. Door deze overwinning laat Lemelerveld deze tegenstander nu op acht punten en heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Lemelerveld staat nu op een veilig tiende plek, terwijl Reutum dieper in de zorgen is gedrukt. De wedstrijd werd voor rust beslist. Na een half uur spelen zette Bram Reimink de ploeg op een 0-1 voorsprong en vlak voor rust verdubbelde Noah Tuink deze stand. Ruststand 0-2. Na de hervatting speelde Lemeleveld de wedstrijd gecontroleerd uit. Zondag speelt Lemelerveld om 14.30 uur uit tegen de nummer vier uit deze competitie Delden.

S.V. Nieuwleusen behoudt koppositie

Nieuwleusen speelde uit tegen BWO (Blauw Wit Oost) in Hengelo en speelde met 1-1 gelijk. Hiermede kwam een einde aan de imposante zegereeks van s.v. Nieuwleusen. Maar liefst 11 keer op rij werd er gewonnen. Er zijn nog 4 finales te gaan. Nieuwleusen moest het doen zonder de geblesseerde Thomas Koobs. Stijn Hoekstra was zijn vervanger. De gasten begonnen goed aan de wedstrijd en al in de 2e minuut kreeg Bas Evenboer een goede kans, maar zijn schot belande recht in de handen van doelman Luisman. Nieuwleusen drong in die beginfase wel aan maar kreeg geen grote kansen. In de 14e minuut kwam keeper Tim Hoogenkamp met zijn hoofd in botsing met spits Krijn Terink. Na een lange blessurebehandeling kon hij in eerste instantie de wedstrijd nog hervatten. Maar hij had toch te veel last van zijn hoofd en moest zich laten vervangen door Jasper Hoekman. Direct daarna kwam de thuisclub op voorsprong. In een klutssituatie kreeg de verdediging de bal niet goed weg en kon Krijn Terink binnentikken (1-0). Een minuut later was het alweer gelijk, Stijn Hoekstra schoot een afvallende bal hard in de bovenhoek. In de 36e minuut kreeg BWO een grote kans maar het schot van Wesley van Houten ging net naast. Nieuwleusen voerde de druk op, kreeg achter elkaar enkele corners maar het vizier stond niet op scherp. Na de hervatting was het éénrichtingsverkeer richting het doel van Luca Luisman. Kort na de hervatting draaide Randy Vink zich fraai vrij, maar zijn schot tikte de lat aan. In de 65e minuut leken de gasten dan toch op voorsprong te komen. Een mooie voorzet van Reinier Meijerink werd knap ingekopt door Vink, maar Luca Luisman redde in een reflex met zijn been. Nieuwleusen probeerde nog van alles om de overwinning te forceren, maar het was te weinig om de verdediging van BWO in moeilijkheden te brengen. Zaterdag 4 mei om 14.30 uur staat de thuiswedstrijd tegen Barbaros uit Hengelo op het programma.

USV zet ook Wijster opzij

In de jacht op deelname aan de nacompetitie had USV een droomstart tegen Wijster toen Max Schaeffer vrijwel vanaf de aftrap door Leon Kooiker vrij werd gespeeld (1-0). USV wilde meteen meer. Wijster doelman Tijn Langenhorst voorkwam een nieuwe treffer van Max Schaeffer en na een kwartier kwam Niek Hamers een teenlengte tekort om de voorsprong van USV te verdubbelen. In de 26e minuut lukte dat Mark Boerman wel met een verrassend afstandsschot (2-0). USV kreeg kans op kans, maar zag precies na een half uur Wijster via Marco Werners uit het niets de aansluitingstreffer scoren (2-1). Doordat een treffer van Max Schaeffer vanwege buitenspel werd geannuleerd en Stan Scholten op slag van rust net naast kopte was dat ook de vanuit USV perspectief magere tussenstand. Na de pauze kwam Wijster in de 53e minuut zelfs langszij. Ingeleid door een slordigheid achterin kon Marco Werners aanleggen voor zijn tweede van de middag (2-2). USV leek even van slag, maar pakte de draad snel weer op. Langenhorst bleef nog overeind bij een poging van Max Schaeffer en Wijster ontsnapte wonderwel na een ouderwetse scrimmage vlak voor het doel. Het was uitstel van executie, In de 74e minuut zorgde Niek Hamers voor hernieuwde USV-voorsprong. Zijn schot werd nog aangeraakt, maar paste precies naast de paal (3-2). Na een aanval over vele schijven zette Frank Kuiper even later iedereen op het verkeerde been door niet zelf af te ronden, maar alsnog oog te hebben voor Thijmen Stegeman. Een wonderschone actie (4-2). In de slotfase kreeg USV nog een handvol kansen om de score verder op te voeren. Het bleef bij een eenvoudige intikker van Niek Hamers na goed voorbereidend werk van de ingevallen Bas Chierandjoe (5-2). Door deze vijfde zege op rij heeft USV onveranderd zicht op deelname aan de nacompetitie. De komende twee weken is USV vrij. Op 12 mei gaat USV op bezoek bij Zwartemeerse Boys om daarna op pinkstermaandag de competitie af te sluiten met een thuiswedstrijd tegen IJhorst.

 

Verslag: Evert Jan Goos

 

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.