Voetbal regio Dalfsen

0277046_IMG_2135.jpg
Spelmoment uit de wedstrijd s.v. Nieuwleusen thuis tegen v.v. Den Ham.

ASC’62 speelde thuis tegen DVC Dedemsvaart en won met 6-1. ASC’62 heeft een goede serie achter de rug in tegenstelling tot de tegenstander Dedemsvaart. Bij deze ploeg staat het water aan de lippen om niet te degraderen of om mogelijk niet in de na competitie terecht te komen. ASC’62 had een bliksem start tegen Dedemsvaart. Na vier minuten gaf het score bord al een 2-0 stand aan. De eerste, na twee minuten, kwam uit een indraaiende bal van Wouter de Boer, die Rick van Faassen goed binnen kopte. De tweede kwam uit een goede pass van Erik Bos en Matthijs van Gelder scoorde zijn 125e doelpunt voor de Dalfsenaren, Ondanks een veld overwicht werd een 2-0 rustststand bereikt. Na de hervatting ging ASC’62 helemaal los. Of het kwam door de gevleugelde uitspraken van trainer Herman Oosterhaar: ga niet in de tuin van de tegenstander wieden en tel de nekharen van je directe tegenstander, wie zal het zeggen. Een feit was dat ASC’62 er boven op zat en de tegenstander geen enkele ruimte gaf. De 3-0 was de mooiste van de middag. Pim van Gelder speelde drie man uit en schoot buitenkant voet strak tegen de plastiek touwen. Kort erna werd dezelfde speler in het strafschop gebied neergetrokken en Wouter de Boer schoot de strafschop loeihard links van de keeper binnen. Met nog twintig muiten op de klok stoomde Matthijs van Gelder rechtstreeks op de keeper af en scoorde tussen de benen door van keeper Ballast de 5-0. In de slotfase van de wedstrijd een slordigheidje bij ASC’62 waar Bram Sieltjes goed van profiteerde (5-1). In blessuretijd kopte Jesse Bos een prima voorzet van Pim van Gelder zeer knap binnen. Eindstand 6-1. Zaterdag speelt ASC’62 om 15.00 uur uit tegen Klazienaveen.

SV Dalfsen wint verrassend van SV Grol

Dalfsen boekte de eerste zege van dit seizoen, Grol werd met 2-4 verslagen. Hier leek het in het begin van de wedstrijd zeker niet op. Grol creëerde kans op kans en het was een klein wonder dat het na een half uur spelen slechts 1-0 was voor de ploeg uit Groenlo. Dit was mede te danken aan een uitstekend keepende Iwan Haarman die de afwezige Mark Knol verving. Hierna nam Dalfsen meer initiatief en binnen tien minuten was het weer gelijk, doelpunten maker Stefan JOL. Toch kwam Grol voor rust weer op voorsprong en moest Dalfsen na de rust wederom in de achtervolging. Dit lukte bijzonder goed want Joren Rietman scoorde direct na de hervatting de gelijkmaker. En het werd nog mooier voor Dalfsen toen Yoren Dam de 2-3 aantekende na een mooie 1-2 met Sam van den Anker. Even later weer een geweldige kans voor Dalfsen waarbij de keeper van Grol aan de noodrem moest trekken en Ole Woltmeijer onderuit haalde. Rietman verzilverde de toegewezen strafschop en bracht de stand op 2-4. Dalfsen speelde de wedstrijd rustig uit en de eerste overwinning in de eerste klasse H was een feit.

Strijdbaar Hoonhorst wint in Raalte

Een strijdbaar Hoonhorst heeft een knappe overwinning weten te behalen. Raalte werd verslagen met 0-1. Invaller Jostino Kroes was de matchwinner door een mooie aanval twintig minuten voor tijd beheerst af te ronden. Hierdoor blijft Hoonhorst de druk op koploper Terwolde houden. Terwolde die de uitwedstrijd bij Batavia (tussenstand 1-1) niet uitgespeeld heeft vanwege een ongeval. Raalte is een ploeg die het best bestreden kan worden met aanvallend voetbal. Met een strijdbaar team en Sander van den Berg op de spelverdeler van Raalte lukte Hoonhorst dat meer dan behoorlijk. Hoonhorst was scherp in de duels en met de intentie om naar voren te voetballen. Hoonhorst kreeg in de eerste helft mogelijkheden via Joey Kroes via een actie en enkele schoten op doel van afstand. En waar Raalte in de wedstrijd gevaarlijk werd na een paar foutjes in de defensie, was de sterke Jur Fakkert er om redding te bracht. Hoonhorst moest na een halfuur al noodgedwongen wisselen. Een onnodige overtreding in de rug van aanvoerder Sten Klein Herenbrink nadat het spel als stil lag was de leidsman ontgaan. De schade was zo groot dat hij de wedstrijd kort daarna moest verlaten. Ties Fakkert was zijn vervanger. Na de hervatting was het bijna alleen Hoonhorst wat van zich liet horen. Vele aanvallen leidden tot mooie kansen voor Hoonhorst. Kort nadat de scheidsrechter in de wedstrijd na rust voor de tweede maal de assistent aan Raalter-zijde terecht negeerde, kwam er een hachelijk moment. Juist toen de assenstent het bij het goede eind had door niet te vlaggen voor buitenspel, floot de op afstand staande scheidsrechter onverklaarbaar wel voor buitenspel. En dat precies op het moment dat Kroes de aanval tot een doelpunt bekroonde. Met veel onbegrip aan Hoonhorst-zijde bleef het 0-0. Het inbrengen van Kristan Mulder en Jostino Kroes gaf Hoonhorst nieuwe aanvalsimpulsen. Een mooie aanval over schijven met Kroes en Fakkert werd door Dion Diepman bijna bekroond tot doelpunt. In de 70e minuut bediende Youri van Mourik Mulder. Hij maakte beheerst de terechte 0-1. Nadat Roy Diepman door zijn enkel was gegaan op het stroeve kunstgras en het veld moest verlaten, waren de wisselmomenten (drie buiten de rust om) op voor coach Edward Groot Lipman. Toen tien minuten voor tijd ook Sander van den Berg geblesseerd het veld moest verlaten, moest er noodgedwongen met tien man uitgespeeld worden. Pas toen kwam Raalte weer meer balbezit. Eindstand 0-1.

Lemelerveld pakt dure punten

Lemelerveld speelde uit tegen FC Trias en won met 0-1. Door deze overwinning stijgt Lemelerveld naar een tiende positie op de ranglijst. Het was wel een zwaar bevochten zege. Twintig minuten voor tijd scoorde Job Heerink de winnende treffer. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur thuis tegen Reutum. Deze ploeg staat een positie lager op de ranglijst. Lemelerveld heeft vijf punten meer vergaard en een wedstijd minder gespeeld dan de komende tegenstander.

S.V. Nieuwleusen wint voor elfde keer op rij

Nieuwleusen speelde thuis tegen Den Ham en on met 2-0. De ploeg van succestrainer Jeroen Elzinga startte met dezelfde basiselftal als tegen Tubantia. Na de ruime overwinning van vorige week was er ook weinig reden om de opstelling te wijzigen. Het eerste bedrijf speelde zich voornamelijk af op de helft van de gasten uit Den Ham. Het ontbrak de thuisploeg aan scherpte om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Naast het prachtige voorjaarsweer was het vooral Thomas Koobs die het publiek een heerlijke middag bezorgde. Helaas voor hem en de thuisploeg moest hij net na rust geblesseerd het veld verlaten. Ondanks het overwicht was het bij rust nog 0-0. Na de hervatting nam de thuisploeg duidelijk het initiatief. Wanneer het even gevaarlijk leek te worden, was er altijd nog de betrouwbare sluitpost Tim Hoogenkamp. Met nog ruim een half uur op de klok werd Bas Evenboer onreglementair gestuit. Veurink kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.
Nieuwleusen bleef aandringen, wat vooral resulteerde in hoekschoppen. In de 68e minuut stond de 1-0 op het nog ontbrekende scorebord. Uit een perfecte hoekschop van de goed ingevallen Stijn Hoekstra, zette Randy Vink Nieuwleusen op voorsprong. Met deze voorsprong op zak en een tegenstander in ondertal zou men verwachten dat het vervolg een eenvoudige klus zou worden. Niets was minder waar. Na de achterstand liet Den Ham zien dat het echt wel wilde en kon voetballen. Via de zijkanten zocht men de aanval en werd geprobeerd de gelijkmaker te forceren. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet. Pas in de slotfase gooide Nieuwleusen de wedstrijd definitief in het slot. Uit een aanval waarin werkelijk alles klopte liet invaller Nemo Hekkert de 2-0 aantekenen. Na een lange bal van Hoogenkamp hield Bas Evenboer de bal keurig vast en legde terug op aanvoerder Reinier Meijerink. Met een prachtige steekpass toonde hij weer eens zijn klasse en bediende Nemo Hekkert op maat. Hij omspeelde de doelman en schoot beheerst binnen. Eindstand 2-0. Door het verlies van ATC ‘65 is Nieueleusen nu alleen koploper met een voorsprong van drie punten. Zaterdag speelt Nieuwleusen uit tegen BWO in Hengelo. Aanvangstijd 17.30 uur.

USV loopt na rust ver weg bij Buinen

De uitstekende serie van USV kreeg een vervolg in en tegen Buinen. USV claimde met verzorgd voetbal meteen het beste van het spel. Maar met de straffe wind in de rug was het de thuisclub die na een kwartier tegen het spelbeeld in op voorsprong kwam. Een verre ingooi werd verlengd en kwam voor de voeten van de geheel vrijstaande Marc Haandrikman (1-0). USV raakte niet van slag en drie minuten stond het alweer gelijk. De inzet van Mark Boerman werd nog gestuit door Nick Haandrikman, maar de Buiner doelman was kansloos op de nastoot van Leon Kooiker (1-1). Een minuut later stond USV zelfs op voorsprong. Een schot van Jort Kouwen kreeg via de kruin van een Buinen verdediger precies de goede curve om Haandrikman voor de tweede keer het nakijken te geven (1-2). Die lag even later wel in de weg na een knappe actie van de sterk spelende middenvelder Max Schaeffer. Aan de overkant moest USV-doelman Thijs van Vliet richting bovenhoek om een door de wind gedragen vrije trap onschadelijk te maken. Na de hervatting ging USV meteen op jacht naar een grotere voorsprong met mogelijkheden voor Frank Kuiper en Jort Kouwen. In de 67e minuut was het raak. Niek Hamers werd in de mangel genomen binnen de zestien en Leon Kooiker wist daar vanaf de stip wel raad mee (1-3). Meteen ook einde verhaal voor de aspiraties van Buinen. In de 71e minuut was het helemaal klaar. Niek Hamers verzorgde de voorbereiding en Leon Kooiker maakte zijn hattrick compleet (1-4). Een schoonheid van een treffer. Ook met een kwartet wissels in het laatste kwartier bleef USV oppermachtig. Zo was Jelte Smeenk tot twee keer toe dicht bij zijn eerste goal in de hoofdmacht. Vlak voor sluitingstijd bewaarde Milan Haddocks na een soepele aanval het overzicht en bracht Robin Borger in stelling voor de 1-5 eindstand. Door deze eclatante zege op de naaste concurrent en de uitslagen op de andere velden is USV nu solo-koploper in de 3e periode. Zondag gaat het verder richting ontknoping van het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Wijster. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

 

Verslag: Evert Jan Goos

 

Meer foto's

Wedstrijdmoment uit de wedstrijd v.v. Raalte tegen v.v. Hoonhorst.
Dit keer via Niek Ekkelenkamp rukt een sterk USV maar weer eens op richting doel van Buinen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.