Voetbal regio Dalfsen

Handenbinder Thijmen Stegeman houdt 3 tegenstanders van Nieuw Buinen bezig, maar moest na rust toekijken na een onnodige tweede gele kaart.

ASC’62 pakt drie punten tegen v.v. De Weide

ASC’62 speelde uit tegen v.v. De Weide in Hoogeveen en won met 0-2. Het was geen grootse wedstrijd maar wel degelijk en de Dalfsnaren kwamen over de gehele wedstrijd gezien niet echt in de problemen. ASC’62 kwam na een kwartier spelen op een 0-1 voorsprong door een goede treffer van Erik Bos. Dit was tevens de ruststand. Na de hervatting nam in eerste instantie de thuisploeg het initiatief. Deze ploeg heeft om de nacompetitie te ontlopen de punten ook nog hard nodig. Zij staan vijfde van onderen op de ranglijst. Maar met de wind in de rug kreeg ASC’62 weer een veld overwicht. Er waren diverse mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Inmiddels waren er enkele wisselingen doorgevoerd. Jesse Bos en Niloy Haroun kwamen in het veld voor Chiel Pasman en Pim van Gelder. Tien minuten voor tijd maakte Jesse Bos het de verdediging dermate lastig dat er bal verschil werd geleden in de defensie van de thuisploeg. Het was Niloy Haroen die daar met een schuiver laag in de hoek van profiteerde. Eindstand 0-2. Door deze overwinning hoeft ASC;62 in principe niet meer naar beneden te kijken mag het zich veilig wanen in de deze 3e klasse D. Misschien mogen ze zelf nog wel hopen op een periodetitel, maar dan moeten wel de resterende wedstijd goed worden afgesloten. Dat kan zaterdag beginnen met de thuiswedstrijd om 14.30 uur tegen DVC Dedemsvaart. Deze ploeg staart op de derde plek in de onderste regionen.

SV Dalfsen weet net niet te stunten tegen RKSV NEO

Voor SV Dalfsen stond de thuiswedstrijd tegen RKSV NEO op het programma, de nummer drie van de eerste klasse H. De uitwedstrijd op 12 november j.l. eindigde in een verdienstelijke 2-2, dus Dalfsen begon met veel vertrouwen aan de wedstrijd. Ondanks een gelijk opgaande strijd opende NEO enigszins onverwacht de score door middel van een strak schot in de korte hoek. Dalfsen was niet onder de indruk en nam hierna brutaal het initiatief. Geholpen door de wind wist Ole Woltmeijer de gelijkmaker binnen te schieten en even later was het zelfs 2-1 voor Dalfsen door een mooie treffer van Joren Rietman. Tevreden werd de rust bereikt en maakte Dalfsen zich op voor een hete tweede helft. NEO ging vol op de aanval en wist in de 56e minuut uit een vrije trap de gelijkmaker te scoren. Even later was het 2-3 voor de ploeg uit Borne en uiteindelijk werd het vlak voor tijd nog 2-4. Dalfsen heeft moedig gestreden maar de tegenstander was uiteindelijk beter. Zondag speelt Dalfsen een uitwedstrijd tegen Grol, de wedstrijd op Sportpark Den Elshof begint om 14.00 uur.

Lemelerveld verliest thuis van Overwetering

Lemelerveld speelde thuis tegen Overwetering en verloor met 1-2. Het wil Lemelerveld maar niet lukken om weg te komen uit de onderste regionen. Het staat momenteel op een tiende plek en om niet in de degradatie perikelen te komen zal het de komende wedstijd toch punten moeten pakken. In de wedstrijd tegen Overwetering begon het goed aan de wedstrijd. Het kwam zelfs na circa een half uur spelen op een 1-0 voorsprong maar vlak voor rust ging het mis. De bezoekers scoorden tweemaal kort na elkaar en namen een 1-2 voorsprong. Na de hervatting wel een gelijk opgaande wedstrijd maar gescoord werd er niet meer. Eindstand 1-2. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur uit tegen FC Trias in Winterswijk.

Zevenklapper S.V. Nieuwleusen tegen HVV Tubantia

Nieuwleusen speelde in Hengelo tegen het laag geklasseerde HVV Tubantia.  Nieuwleusen liet geen spaan heel van HVV Tubantia en boekte, onder toeziend oog van de vele meegereisde supporters, met 0-7 de tiende overwinning op rij. Nieuwleusen zette direct hoog druk en in de 12e minuut draait Randy Vink zich knap vrij en kon alleen onreglementair gestuit worden, strafschop. Roy Bollemaat schiet de bal vanaf de stip feilloos in het doel (0-1). Een minuut later was het al 0-2 toen Leon de Raad die de bal na een scrimmage knetterhard tegen de touwen joeg. In de 28e minuut is het Vink die wederom gevloerd werd binnen de 16 maar de scheidsrechter wuifde het weg. Thomas Koobs gaat slim door en legde de bal met de buitenkant van zijn voet in het zijnet. Ruststand 0-3. Na de hervatting nam Tubantia wat meer initiatief Nieuwleusen wachtte geduldig af. Kort erna was het wederom raak als Sander Bollemaat de bal prima onderschepte en Tieme Brinksma aanspeelde, deze legde de bal op Vink die de bal loeihard in de kruising joeg (0-4). In de 68e minuut maakte Stijn Hoekstra een heel fraai doelpunt. Hij onderschepte de bal op 35 meter van het doel en schoot direct over de te ver voor zijn doel staande keeper (0-5).Vijf minuten voor tijd knikte Bollemaat een hoekschop fraai binnen knikken als de keeper onder de bal door gaat (0-6). Het slotakkoord was voor Vink die in de 90e minuut de 0-7 eindstand binnenkopte uit een hoekschop van Thomas Koobs. Zaterdag speelt  Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen Den Ham.

USV ook met tien man te sterk voor Nieuw Buinen

Tegen de nog ongeslagen koploper Nieuw Buinen etaleerde USV vanaf het begin het plan van aanpak. De Drentse kampioenskandidaat werd overal op het veld opgejaagd en vastgepind. Al in de 5e minuut moest doelman Marcel Waarsing zich strekken om met zijn vingertoppen een lepe kopbal van Leon Kooiker onschadelijk te maken. Na ruim een kwartier kwam USV meer dan verdiend op voorsprong. Een scherpe corner van Mark Boerman werd snoeihard ingekopt door Ian Vlierman (1-0). USV bleef er bovenop zitten en dat resulteerde in de ene na de andere scoringskans. Thijmen Stegeman stuitte op Waarsing, Max Schaeffer mikte naast net naast de paal en de halve omhaal van Mark Boerman ging rakelings over. Nieuw Buinen voetbalde nauwelijks iets bij elkaar, maar werd op slag van rust weer in de wedstrijd geholpen. Links en rechts was er al wat irritatie toen Thijmen Stegeman het aan de stok kreeg met een tegenstander. Beiden kregen geel, maar aanvullend gemekker van de tot dan beste man van het veld leverde de USV-allrounder een bonus gele kaart op. Rood en USV verder met tien man. De zorgelijke blikken in de pauze over de numerieke minderheid bleken nergens voor nodig. USV had ook in ondertal het beste van het spel en verdubbelde al in de 48e minuut de voorsprong. Een strakke pass van Dennis van der Veen bereikte Brian Grooters en zijn voorzet op maat werd afgerond door Leon Kooiker. Een doelpunt uit het boekje (2-0). Nog geen drie minuten later kreeg Nieuw Buinen een unieke kans op de aansluiting. Na een overtreding binnen de zestien mocht Milan Moesker aanleggen vanaf de stip. Maar toen was daar USV-doelman Thijs van Vliet die gestrekt de inzet uit de benedenhoek tikte. Een cruciale redding op een cruciaal moment. Want daardoor doofde de toch al niet vlammende kaars bij Nieuw Buinen steeds verder. Richting slotfase waren de beste kansen opnieuw voor een uitstekend spelend USV. Dat eigenlijk alleen verzuimde Nieuw Buinen met een grotere nederlaag naar huis te sturen. Door de winst blijft USV meedoen voor een prijs in de vorm van een periodetitel. Zondag probeert USV die ambitie verder vorm te geven in en tegen naaste achtervolger Buinen. Aanvang 14.00 uur op het plaatselijke sportpark De Woerd.

 

Verslag : Evert Jan Goos

 

Spelmoment uit de wedstrijd Tubantia tegen s.v. Nieuwleusen. Nieuwleusen won uiteindelijk met mooie cijfers.

Meer foto's

Spelmoment uit de wedstrijd Tubantia tegen s.v. Nieuwleusen. Nieuwleusen won uiteindelijk met mooie cijfers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.