Vilsteren komt tekort tegen TKA

APELDOORN – Op sportpark Orderbos in Apeldoorn stond Vilsteren tegenover TKA, een club met een sterk Turks stempel. De nazaten van de arbeidsmigranten uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw vertolken een belangrijke rol in klasse 5F. De hoofdrol is voor het vrijwel ongenaakbare Terwolde, maar een ticket voor de nacompetitie kan de thuisclub bijna niet meer ontgaan. In diezelfde nacompetitie verloor TKA vorig seizoen de status van vierdeklasser, een teken dat Vilsteren niet met een misselijke tegenstander van doen heeft. Dik Runherd heeft als keuzeheer dit seizoen al vele veren moeten laten, maar af en toe weet zijn ploeg te stunten.

Trainer Dik Runherd verwachtte een loodzware pot, ook al omdat hij geen beroep kon doen op zes vaste krachten en weer moest improviseren voor wat betreft het inkleuren van zijn opstelling. “Verdiende overwinning”, vond Runherd na de 4-0. “Die hoge positie op de ranglijst is echt geen vergissing. Er lopen een paar zeer goede voetballers in met een achtergrond als jeugdspeler bij PEC Zwolle en Vitesse. Ook loopt er eentje tussen die bij de nationale zaalvoetbalploeg van Turkije heeft gezeten. Alleen jammer dat op 1-0 een doelpunt van ons wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Zeer, zeer discutabel wat mijn betreft. Af en toe word je er doodziek van, vlaggrage clubgrensrechters. Het ging daarna ook veel te hard de verkeerde kant, binnen twintig minuten was het 3-0 en dacht ik: o jee, toch niet weer een pak slaag. Dat viel mee. De 4-0 viel pas na de thee in de slotfase.”

Opstelling: Niels Veltmaat, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Jelle Niens, Koen Kortstee, Sven Koggel, Lars Kampman, Chiel Kamphuis (68. Gijs Kutterik), Wouter Mars, Pim Kamphuis, Justus von Martels (87. Henri Tuin) en Diede Veltmaat (22.Lars Bloo).
Stand 5F Oost (zondag): Terwolde 19-49, Hoonhorst 19-46, TKA 20-45, Raalte 20-37, DAVO 19-34, Zwolle 19-31, Emst 19-30, Go-Ahead 20-27, Vilsteren 20-17, Wesepe 21-14, Batavia ’90 19-14 (4 punten mindering), Wissel 20-12 en Vaassen 20-4. De gestaakte wedstrijd Batavia ’90-Terwolde (1-1) is niet opgenomen in de stand.
Vilsteren ontvangt zondag DVV Go-Ahead. De aftrap op de Molenesch is gepland om 14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.