Vilsteren kan zich niet revancheren tegen DVV Go-Ahead

0277699_Vilsteren_-_Go-Ahead.jpg
(Archief)foto: Vilsteren kwam tegen DVV Go-Ahead aanvallend te kort om het de bezoekers uit Deventer lastig te maken en werd getrakteerd op een 3-0 nederlaag.

VILSTEREN – Op de vertrouwde Molenesch kon Vilsteren de vermoeienissen van Koningsdag uit de benen spelen tegen DVV Go-Ahead. Het uitduel tegen de roodgelen uit Deventer dateert van niet zo gek lang geleden. Op 1 april verloor de ploeg van trainer Dik Runherd de wedstrijd (3-1), maar de nederlaag kwam dubbel zo hard aan vanwege het uitvallen van de veel scorende routinier Wouter Mars, al jarenlang een vaste en gewaardeerde kracht bij de geelzwarten.

Een even lompe als onbenullige overtreding betekende gelijk ‘einde seizoen’ voor de veel scorende buitenspeler. Een tegenvaller. Kon er ook nog wel bij. Voor Runherd is het dit seizoen strepen, strepen en nog es strepen. De keuzeheer van Vilsteren kampt al maanden met een overvolle ‘ziekenboeg’. Vraag vooraf was of de thuisclub zonder Mars en nog een aantal vaste krachten de vieze nasmaak van de heenwedstrijd kon wegspoelen.

Om op de laatste regel terug te komen, helaas. Een dik uur lang hield Vilsteren het schoon, tot Finke van der Heuvel profiteerde van miscommunicatie bij de thuisclub centraal achterin. “Dan ga je over op een aanvallender spelwijze. Neem je risico om iets te forceren, maar dat pakte verkeerd uit”, zag Runherd. Via Diyan Gunesli en Haris Mujdzic lopen de bezoekers uit naar 0-3. “Een terechte overwinning”, toonde Runherd zich reëel. “We hadden vandaag te weinig daadkracht of aanvallend iets af te dwingen.”
Runherd kwam uit de mix van vaste waarden, invalkrachten en aanstormende talenten tot de volgende elf veldacteurs: Niels Veltmaat, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Jelle Niens, Koen Kortstee, Sven Koggel, Justus von Martels, Chiel Kamphuis, Lars Bloo, Pim Kamphuis en Lars Kampman. Op de bank: Diede Veltmaat, Nick Hollegien en Fender Koggel.

Stand 5F Oost (zondag): Terwolde 19-52, TKA 22-51, Hoonhorst 20-49, Davo 20-37, Raalte 21-37, Zwolle 21-31, Emst 20-30, Go-Ahead 21-30, Vilsteren 21-17, Batavia ’90 19-14 (4 punten mindering), Wesepe 22-17, Wissel 21-12 en Vaassen 21-4. De gestaakte wedstrijd Batavia ’90-Terwolde (1-1) is niet opgenomen in de stand.

Op Bevrijdingsdag heeft Vilsteren geen competitieverplichting. Op zondag 12 mei staat een uitwedstrijd in en tegen Hoonhorst op de speelkalender. Op sportcomplex de Potkamp staat de aftrap gepland om 14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.