Vijftig jaar: geslaagd jubileumweekend Trefkoele

0276714_IMG0969.JPG
Voor tijdens en na de officiële opening van het jubileumweekeinde trad het senioren popkoor Just for Fun diverse malen op.

DALFSEN – Kulturhus Trefkoele kijkt terug op een geslaagd jubileumweekeinde van haar 50 jarig bestaan. Het weekeinde werd op vrijdagavond officieel geopend door wethouder Jan Uitslag en gedeputeerde Tijs de Bree van de Provincie Overijssel.

De bezoekers werden welkom geheten door directeur Ilse Veerbeek. Bij de officiële opening waren een drietal sprekers. Zij blikten terug op 50 jaar activiteiten en op het belang van een kulturhus waar alle inwoners samen kunnen komen. Speciale aandacht ging uit naar het Ontwikkelplein van de Bibliotheek Dalfsen en het vernieuwde Infopunt bij de hoofdingang. Plekken waar men terecht kan voor hulp bij bijvoorbeeld taal, bij digitale vaardigheden, of met allerlei vragen op het gebied van wonen, werk, zorg, welzijn etc. Voor de muzikale omlijsting zorgde het senioren popkoor Just for Fun.

Open huis

Vele inwoners van de gemeente maakten gebruik van de gelegenheid om de vernieuwde ruimtes van de Trefkoele (waaronder het jongerencentrum van Saam Welzijn, kinderopvang Doomijn, Historische Kring Dalfsen en Home-Start Dalfsen) te bekijken. Diverse verenigingen en organisaties hadden veel activiteiten georganiseerd. Zo was er de mogelijkheid om biljartles te krijgen, men kon volleyballen met de dames van DINDOA of meedoen met de badmintonclinic van BC Trefzeker. Op de zaterdag waren er optredens van het wedstrijdteam dans en een open huis bij het selectieteam turnen van ASC Gym & Dance. Muziekvereniging Excelsior Dalfsen verzorgde demonstraties twirling. In de vernieuwde ruimte ‘Het Trefpunt’ waren diverse activiteiten van Saam Welzijn te bezoeken, zoals koersbal, schilderen of klaverjassen. Muziekschool Pianoforte gaf een workshop djembé, er was een workshop Hiphop door Studio Ses en een workshop Freerunning door Zero. De vernieuwde kleurrijke gang was voorzien van foto’s en bewegende beelden, verzorgd door de Historische Kring Dalfsen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.