Tweede buurtbankje voor ‘Rond de Regge’ onthuld

0276954_Reggebuurtbank.jpg

OMMEN – Buurtvereniging ‘Rond de Regge’ heeft een tweede zitbank geplaatst op het voormalige sportveldje aan de Regge, nabij het buurtschap Nieuwebrug.

Een aantal jaren geleden heeft de buurtvereniging op die locatie een zitbankje geplaatst. Toeristen, fietsers en buurtbewoners konden bijkomen van hun inspanningen of gewoon even te genieten van de natuur en het prachtige uitzicht op de Regge. Dat dit een schot in de roos was bleek al vrij snel. Van het bankje werd veel gebruik gemaakt. Om wachttijden te voorkomen, en als gemeenschap gastvrijheid uit te stralen, is besloten om op deze idyllische locatie een tweede rustbank te plaatsen. ‘Reggebuurtbank’

Om een naam te geven aan dit extra rustpunt had de buurtvereniging tijdens een fietstocht aan de deelnemers gevraagd om ideeën hiervoor in te leveren. Prijswinnaar Gerrit Steen mocht de bank onlangs onthullen. Dat een tweede bank geen overbodige luxe is, bleek al snel. Een uurtje na het plaatsen was de bank, genaamd ‘Reggebuurtbank’, al bezet.
“Wij hopen dat we met het plaatsen van de bank op dit punt veel mensen een plezier doen”, zegt Jan Steen namens ‘Rond de Regge’. “Het is weer een kleine toevoeging en opwaardering die we doen aan Ommen, als toeristische gemeente. Overigens zijn we niet van plan op deze rustieke plaats nog meer bankjes te plaatsen. Het moet niet op een theater gaan lijken. Daar hebben we er al een van”, besluit Steen met een veelbetekenende glimlach en doelend op Bostheater Ommen, waar hij de klussenploeg aanstuurt. Tekst/Foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.