Succesvolle bijeenkomst biodiversiteit

0277000_bermenbijeenkomst.jpg

DALFSEN/OMMEN – Donderdag 4 april vond er een bijeenkomst plaats van De Agrarische Natuurvereniging De Ommer Marke over biodiversiteit. De bijeenkomst, die werd bezocht door meer dan twintig belangstellenden, vond plaats in het buurthuis Ommerkanaal.

Gastspreker, Erwin Goutbeek uit Dalfsen, sprak over de landschapstypen en plantengemeenschappen in de regio, en hoe het juiste beheer van bermen kan bijdragen aan biodiverse verbindingen in het landschap. Verschillende buurtschappen, die actief betrokken zijn bij het beheer van gemeentelijke bermen, deelden hun ervaringen, motivaties en uitdagingen. Een citaat van Plaatselijk Belangen Giethmen en Ommerkanaal benadrukt het belang van deze bijeenkomst: “Naast het vergroten van de lokale biodiversiteit heeft onze bijdrage in het beheer van bermen ook en sloten ook bijgedragen aan sociale cohesie in de buurt.”

Bermen en processierups

Enkele jaren geleden vormden de kapot gereden bermen aanleiding voor Plaatselijk Belang Ommerkanaal om contact op te nemen met de gemeente Ommen. Voor PB Giethmen was dit de aanwezigheid van de eikenprocessierups. Nu, enkele jaren later, ervaren zij meer biodiversiteit in ‘hun’ bermen. De gemeente Ommen en Dalfsen komen graag in gesprek met andere buurtschappen die wensen of ideeën hebben bij een gebiedsgericht beheer van bermen en sloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.