Subsidies voor Wortelpop en Koningsfeest in Beerzerveld en Oogstdag in Beerze

0276595_GemeentehuisOmmen.jpg

BEERZERVELD – De gemeente Ommen stelt aanvullende evenementensubsidies beschikbaar voor stichting De Grote Haay (1.500 euro voor het organiseren van het festival Wortelpop) en Plaatselijk Belang Beerzerveld-Mariënberg (1000 euro voor het Koningsfeest). Burgemeester en wethouders hebben daar afgelopen week toe besloten.

De gemeente stelt elk jaar de mogelijkheid open voor organisaties om een subsidie aan te vragen. Eerder, in februari, ontvingen diverse verenigingen en instanties al een bijdrage. De afgelopen weken kwamen nog drie aanvragen binnen. Naast de gehonoreerde aanvragen was er ook een verzoek van het Comité 4-5 mei voor der Dodenherdenking. Maar deze aanvraag past vanwege het karakter biet binnen de criteria en is daarom afgewezen. In de pot van jaarlijkse evenementensubsidies is nu nog ruim vijfduizend euro beschikbaar voor andere evenementen. Het familiefestival Wortelpop vindt plaats op zaterdag 15 juni bij vakantiepark Beerze Bulten.

Oogstdag in Beerze

Los van deze regeling kent het college een subsidie van 5.000 euro toe aan Plaatselijk Belang Beerze, voor het organiseren van een Oogstdag Beleef Beerze, later dit jaar. Dit nieuwe initiatief vloeit voort uit het opstellen van een toekomstvisie annex dorpsplan voor deze buurtschap. Plaatselijk Belang maakte daar in 2022 samen met de inwoners een begin mee. Deze schets voor de sociale, fysieke en economische ontwikkeling van Beerze heeft geleid tot een overzicht van acht thema’s en ruim zeventig ideeën, die door de lokale bevolking zijn ingebracht.

Een Oogstdag, met elementen als educatie in de vorm van oude ambachten en streekproducten, draagt volgens Plaatselijk Belang bij een meerdere thema’s uit de dorpsvisie. Ze moet bijdragen aan de sociale samenhang binnen het dorp, maar ook aan het uitdragen van de historie, de kwaliteit en de waarden van Beerze. De Oogstdag is gepland voor donderdag 8 augustus. De vergunning moet overigens nog worden geregeld. Daarbij speelt een rol dat de beoogde locatie in de buurt van een Natura 2000-gebied ligt.

Tekst: Hans Keesmaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.