Sportclub Lemele probleemloos voorbij Koninklijke UD

0276697_Lemele_-_1.jpg

DEVENTER – Bijltjesdag in klasse 5C Oost. Van de drie overgebleven kanshebbers op de titel ontmoeten Sportlust Vroomshoop en het Zwolse HTC elkaar op de Bosrand in Vroomshoop. Sportclub Lemele is de derde en (op basis van de stand na zeventien duels) belangrijkste kampioenskandidaat en reist af naar Deventer om de degens te kruisen met een team sjerpdragers uit Deventer, luisterend naar de naam Koninklijke UD 1875.

Een elitaire clubnaam die pretentie, roem en verhevenheid suggereert, maar de grootmacht van weleer bivakkeert anno 2024 in de anonimiteit van 5C. Het spreekwoord ‘adel verplicht’ is heden ten dage meer van toepassing op de dorpsclub uit het bosrijke Vechtdal. De hoofdprijs komt elke week een stapje dichterbij, maar veroorzaakt ook met de week steeds meer plankenkoorts. Het gaat, Lemele blijft winnen, maar wat mist is de frisheid en overtuiging. Het gaat, maar moeizaam. Nog vijf finales en de hoofdprijs is binnen. De eerste horde in het hoofdstuk over vijf delen speelde zich af op het Schootsveld in Deventer-Oost.

De gewoonte is dat op het Schootsveld het kanon buldert als UD gescoord heeft. Op de eerste zaterdag van april zweeg het kanon. Lemele kende geen problemen in de Koekstad en won met 3-0. “Het veld was erg slecht, hobbelig”, analyseerde Geert Tichelaar, trainer in Lemelse dienst. “In de openingsfase scoort Remon Kleinlugtenbeld, die vandaag voorin stond. Tim Schotman pikte ook z’n doelpuntje mee en dan ga je lekker rusten. Na de thee kwamen ze een keer goed door, maar Job Willems kon die aanval neutraliseren. Na iets meer dan een uur schoot Jelmer Kleinjan de derde binnen en was de wedstrijd gespeeld. Niet groots, wel degelijk.”

Omdat Sportlust Vroomshoop genadeloos uithaalde tegen HTC (10-0) zijn de blauwgelen de enig overgebleven concurrent van Lemele in de titelstrijd van 5C. Ook Tichelaar verbaasde zich over de monsteruitslag, maar bleef onwrikbaar van geest en zelfvertrouwen. “Als we zelf blijven winnen is er niets aan de hand. Nog vier keer voluit.”
Stand 5C Oost: Lemele 18-45, Sportlust 18-43, HTC 18-38, Mariënheem 18-30, Wijthmen 18-26, Noord Veluwe Boys 18-25, UD 18-21, MVV ’69 18-20, Kampen 18-19 (33-37), VSW 18-19 (15-28), Zalk 18-16 en SVV ’56 18-7.

Sportclub Lemele speelt zaterdag thuis tegen VSW. Het beginsignaal op Zandeinde klinkt om 14.45 uur.

Verslag: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.