Sportclub Lemele neemt zonder problemen de horde VSW

0277005_Lemele_harde_kern.jpeg

LEMELE – De titelstrijd van 5C Oost kent twee serieuze kandidaten, te weten Lemele en Sportlust Vroomshoop. Outsider HTC viel af, door zichzelf in Vroomshoop te blameren. De ‘blauwvingers’ werden met de staart tussen de benen en een 10-0 nederlaag teruggejaagd naar Zwollywood.

Wie deze bizarre overwinning van Sportlust op HTC had voorspeld was ongetwijfeld onder begeleiding van enkele broeders afgevoerd in een vaalwitte jas met de sluiting aan de achterkant, om ergens in een kil en afgelegen tehuis in een somber en naargeestig bos tot bezinning te komen. Maar goed, laten we het er maar op houden dat je zowel in het huwelijk alsmede in het voetbal onvoorspelbare zaken nooit kunt uitsluiten. Lemele heeft twee punten voorsprong op het jagende Sportlust, maar trainer Geert Tichelaar is niet van de leg. “Als wij die vier laatste duels winnen, is er niets aan de hand.” Hij verkondigde erbij dat het een cliché is, maar dit cliché staat voor de waarheid. Het hoeft niet meer mooi, het enige dat telt is blijven winnen. In de verte gloort langzaam maar zeker de titel. Deze ligt voor het grijpen, het pad is niet meer zo lang, maar er mag geen misstap gemaakt worden. Het eerste tentamen in een hoofdstuk over vier delen is VSW, de voetbaltrots uit het rustieke IJsseldorp Windesheim.

Geslaagd! Ruan Weelink hield zijn doel schoon en Tim Schotman deed zijn naam weer es eer aan en kon twee streepjes aan zijn doelpuntentotaal bijschrijven. “Het ging vrij probleemloos vanmiddag”, vond Tichelaar. “Voor de rust stonden we met 2-0 voor. Na de thee zijn we vergeten de score op te voeren. Kansen daarvoor waren we zeker, maar we waren niet echt top. Net even te weinig overtuiging in de acties en af en toe iets te gemakzuchtig. Jammer dat verdediger Damien Dijk afvalt met een gebroken sleutelbeen na een wilde actie van een tegenstander.” Lemele trekt de zege makkelijk over de streep. In de verte gloort de schaal. “Daar moeten we niet al te ingewikkeld over doen, of door van streek raken. Drie keer winnen en hij is binnen.”

Stand 5C Oost: Lemele 19-48, Sportlust 19-46, HTC 19-41, Mariënheem 19-30, Wijthmen 19-29, Noord Veluwe Boys 19-25, UD 18-21, Kampen 19-20 (36-40), MVV ’69 19-20 (24-34), VSW 19-19, Zalk 18-16 en SVV ’56 19-8.
Sportclub Lemele speelt zaterdag thuis tegen Zalk. Het beginsignaal op Zandeinde klinkt om 14.45 uur.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.