Sportclub Lemele na winst op Zalk strak op kampioenskoers

LEMELE – In klasse 5C is sportclub Lemele het paradepaardje. De dorpsclub heeft al maandenlang de leidersstaf vast in bezit en heeft alle horzels van zich afgeschud. Op een na. Sportlust Vroomshoop zit de blauwwitten op de hielen, wachtend om te profiteren van een misstap van Geert Tichelaar en zijn gevolg. De lijstaanvoerder kreeg met Zalk de nummer voorlaatst op bezoek. Spelend in het geel mogen de bezoekers uit het IJsseldorp niet de bananenschil zijn waar de koploper een uitglijer over maakt. Met twee vrije zaterdag (in competitieverband) in het verschiet luidt het parool: direct doorschakelen naar de hoogste versnelling en Zalk op de pijnbank leggen. ‘Welkom op Zandeinde, maar behoudens een kopje thee in de rust is hier voor jullie niets te halen!’ Twee zorgeloze zaterdagen voor de boeg. Alles uit de kast. Na gedane arbeid is het heerlijk rusten, om vervolgens toe te werken naar de afsluitende en allesbeslissende duels tegen HTC en Wijthmen.

Niks bananenschil. Geen gemiep. Het enige gevaar dat de thuisclub te duchten had kwam van de razendsnelle en bloedlinke Steven van der Weerd. De ‘dondersteen in het geel’ maakte kort voor rust 1-1, nadat Remon Kleinlugtenbeld halverwege het eerste bedrijf de thuisclub vanaf de stip op voorsprong had gebracht. “Yoran Bakhuis werd getorpedeerd door de doelman”, herinnerde de beul van elf zich. “Na de thee pikt Timmie (Schotman, WL) zijn goaltjes weer mee. Ongelooflijk, links, rechts, met de kop, het maakt ‘m niks uit. Hij scoort altijd en overal”, is Kleinlugtenbeld welhaast lyrisch over z’n ploegmakker. Toch schiet ‘roadrunner’ Van der Weerd de bezoekers terug in de wedstrijd. 3-2 blijft link. Er hoeft maar een balletje goed te vallen en je bent gezien. Pas in de slotminuten kan er opgelucht adem worden gehaald op Zandeinde. Kleinlugtenbeld mag z’n defensieve stelling verlaten om na een handsballetje binnen de beruchte lijnen z’n tweede vonnis vanaf elf meter te klaren. Dit buitenkansjes laat de aanvaller van origine zich niet ontnemen, 4-2.
Stand 5C Oost: Lemele 20-51, Sportlust 20-49, HTC 20-41, Mariënheem 20-33, Wijthmen 20-32, Noord Veluwe Boys 20-25, MVV ’69 20-23, VSW 20-22, UD 19-21, Kampen 20-20, Zalk 19-16 en SVV ’56 20-8.
Sportclub Lemele komt de komende twee zaterdagen niet in competitieverband in actie. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 11 mei, wanneer HTC op bezoek komt. Het beginsignaal op Zandeinde staat gepland om 14.45 uur.

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.