Spelers FC Ommen doen verlate ‘NLdoet’ bij het Inloophuis

0276874_Inloophuis_Ommen_-_2.jpg
Mochten de ramen van clubgebouw Weerkomm'n gelapt moeten worden dan kan een beroep worden gedaan op de firma De Lange-Bel.

OMMEN – Een flink gedeelte van de eerste selectie van FC Ommen heeft onlangs klussen uitgevoerd bij het Inloophuis, dat domicilie houdt aan de Strangeweg 24. Dat de club ‘de Huiskamer van Ommen’ een warm hart toedraagt werd al duidelijk op Witte Donderdag. Tijdens de jaarlijkse forumavond van de voetbalclub, met deze keer als sprekers de voormalige voetbalcracks John de Wolf en Sjakie Swart, werd via een verloting 4400 euro bijeengescharreld voor dit maatschappelijke initiatief.

De connectie tussen de club en het Inloophuis bleef niet beperkt tot het overhandigen van dit mooie sponsorbedrag. De selectiespelers van FC Ommen toonden zich betrokken en gingen tussen training en wedstrijd door op werkbezoek bij de maatschappelijke instelling. Niet alleen om een kijkje te nemen, maar ook om de handen uit de mouwen te steken. Na het gebruikelijke kopje koffie en woorden van welkom werden de klussen verdeeld en was het tijd om aan de slag te gaan.

Verrassende openbaringen

Zeer gemotiveerd, zoals te doen gebruikelijk tijdens de wedstrijden, werden ramen gewassen, de tuin geschoffeld en het terrasmeubilair schoongemaakt. Het mooie weer komt eraan en dan wil je niet alleen binnen, maar ook buiten kunnen zitten. Verrassende openbaringen kwamen aan het licht. Zo toonden de aanvallers Bel en De Lange zich verrassend goede ramenlappers en hoofdtrainer Kelly bleek een even fanatieke als meedogenloze onkruidverdelger. Tegen de middag was het ‘op de plaats rust’ en speelde fanatisme en geldingsdrang, maar zeker ook spelplezier op tijdens een rondje darts. Rond de middag brengt Jim Buiter, van Jim’s Showcooking, een uitgebreide en voortreffelijke lunch, gesponsord door Dakdekkersbedrijf Dunnewind-de Lange. Terwijl de broodjes gretig werden weg gehapt hield Gert Dunnewind een presentatie over het Inloophuis, een plaats voor ontmoeting en verbinding. Een oord waar iedereen welkom is, ongeacht leeftijd, geloof en achtergrond. Het Inloophuis kijkt naar overeenkomsten, niet naar verschillen.

Gouden tijden

‘De Huiskamer van Ommen’ is een stee waar mensen die gezelschap zoeken elkaar vinden, en onder het genot van een kopje koffie of thee gesprekken kunnen voeren, spelletjes doen, of klusjes uitvoeren. Gesproken werd er zeker tijdens de lunch. Gediscussieerd zelfs, vooral over hoe voetbal het beste gespeeld kan worden. Een bekend spreekwoord dicteert niet voor niets: waar het hart vol van zit, loopt de mond van over. Dit leverde nogal verschillende inzichten en meningen op, maar dat zal niemand verbazen. Voorzitter Hennie Meulenkamp bedankte namens het Inloophuis de boys van FC Ommen voor de geleverde inzet, en voor het geweldige bedrag wat het Inloophuis mocht ontvangen vanuit de verloting op Witte Donderdag. Als de inzet en het goede resultaat, zoals de selectiespelers deze klusochtend lieten zien, doorgezet kan worden op het veld, gaat voetbalminnend Ommen gouden tijden tegemoet. Zie www.fcommen.nl en/of www.inloophuisommen.nl.

 

Verslag: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.