Seizoen Openluchtbad Olde Vechte start op 29 april

0277104_Zwembad_Olde_Vechte.jpg

OMMEN – Openluchtbad ‘Olde Vechte’ maakt zich klaar om het nieuwe zwemseizoen in te luiden, want op 29 april opent het bad haar deuren voor weer een zomer vol zwemplezier! Alle zwemliefhebbers worden uitgenodigd om deel te nemen aan de start van het seizoen en te genieten van een verfrissende duik in dit prachtige zwembad.

Om ervoor te zorgen dat alles klaar is voor de grote dag, hebben enthousiaste vrijwilligers zich onlangs verzameld om het zwembad schoon en klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Afgelopen winter heeft het zwembad echter de nodige uitdagingen gekend. In december 2023 werd het bad geconfronteerd met hoge waterstanden in de rivier de Vecht, die het hoogste waren in meer dan 25 jaar. Deze situatie resulteerde in flinke overstromingen. Ook het terrein van het zwembad stond volledig onder water. Gelukkig kwam het water bij de gebouwen tot slechts een centimeter onder de drempel.

Verruiming openingstijden

Dit seizoen heeft openluchtbad Olde Vechte haar openingstijden weer uitgebreid naar aanleiding van het succes van vorig jaar. Na positieve reacties en een toenemende interesse in de vroege ochtendsessies, is besloten om dit aanbod uit te breiden. Op maandag, dinsdag en donderdag openen de deuren al om 7.00 uur ’s ochtends, waardoor zwemmers de gelegenheid krijgen om voor aanvang van hun werk of andere verplichtingen baantjes te trekken. Olde Vechte biedt een voordelige voorverkoop van abonnementen aan voor het aankomende zwemseizoen. Met een persoonlijk abonnement hebben zwemliefhebbers de mogelijkheid om gedurende negentien weken onbeperkt te genieten van het zwembad. Voor gezinnen wordt het nog voordeliger als zij minimaal drie abonnementen afnemen. De voorverkoop is reeds van start gegaan, waarbij aanvragen online kunnen worden ingediend via de website. Dit kan nog tot uiterlijk 28 april, daarna gelden de reguliere prijzen. Liever niet online, dan kan ter plekke op 20 april tussen 13.00 en 15.00 uur een abonnement gemaakt worden. Neem dan een pasfoto mee.

Stichting

Openluchtbad Olde Vechte heeft als stichting met behulp van vrijwilligers de afgelopen tien jaar een goede reputatie opgebouwd. Ongeacht het weer is het een fijne bestemming voor zwemliefhebbers. Het bad verwelkomt bezoekers in een gastvrije sfeer, waardoor het een ideale plek is voor familieplezier, inspanning én ontspanning, zelfs op minder mooie dagen. Daarnaast wordt het bad extra aangekleed en verzorgd door de vrijwilligers van de groenploeg, die met mooie bloemen en planten zorgt voor een fraaie omgeving. Bovendien wordt het bad milieubewust verwarmd met behulp van zonne-energie. Vorig jaar zijn maar liefst 124 zonnepanelen geïnstalleerd.
Wie het ook belangrijk vindt dat deze faciliteit in Ommen behouden blijft en dit wil ondersteunen, kan zich uiteraard aanmelden als vrijwilliger.

www.openluchtbadoldevechte.nl/tarieven/abonnement-aanvragen/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.