Roel van de Vegte wil tienduizend pegels bijeen trappen voor KiKa

0276291_Roel_-_4.jpg
In de week van 16 tot en met 21 juni wil Roel van de Vegte in het Italiaanse hooggebergte sponsorgeld bijeen trappen voor KiKa.

OMMEN – Roel van de Vegte is een zestiger, maar zo fit als een hoentje. De in de gemeente Hardenberg werkzame kok zit in z’n vrije tijd graag de fiets. Niet zo’n elektrisch geval, maar een racefiets. In de week van 16 tot en met 21 juni staat de kilometervreter met zo’n 240 collega-renners op de pedalen om steil bergop te gaan, dan wel met duizelingwekkende vaart als een adelaar op z’n prooi naar beneden te storten bergafwaarts.

Van de Vegte gaat zichzelf pijnigen voor het goede doel. Na eindeloze trainingssessies en zelfs een heuse hoogtestage op de Canarische eilanden, moet hij voldoende macht in de benen hebben om in de Italiaanse Alpen gebergte imposante pieken als de Stelvio en de Gavia te bestijgen. Deze imposante bergtoppen zijn de apotheose van een vijfdaagse koers voor het goede doel. De kilometervreter uit Ommen koppelde de sportieve uitdaging vast aan KiKa, de organisatie die strijd voert tegen kinderkanker en onderzoek doet om deze vreselijke ziekte te doorgronden, te voorkomen en te genezen. Giro di Kika wordt gereden van 16 tot en met 21 juni in verschillende afstanden en in diverse gradaties van zwaarte.

Flinke som

“Dat kinderen te maken krijgen met kanker is iets dat ik niet kan en wil bevatten”, zegt Roel. “Ik ben zelf opa. Het zou niet mogen bestaan. Gelukkig wordt het percentage kinderen dat geneest hoger, maar het moet naar de honderd procent. Onderzoek moet daartoe bijdragen. Dat kost geld. Ik wil daar graag een steentje aan bijdragen via deze sponsorkoers. Om mee te mogen doen aan Giro di Kika is 2500 euro benodigd aan sponsoring, een bedrag dat geheel ten goede komt aan KiKa. Dat is best een flinke som, maar mijn streven is om 10.000 euro aan sponsorgeld bijeen te trappen voor dit doel. Ik kom al aardig in de buurt, maar hoe meer, hoe beter. De beoogde ritten zijn loodzwaar, zeker de beklimming van de Stelvio maar goed, dan maar een dag zware benen en een gevoelig achterwerk.”

Flessenactie

Brasserie De Stoov in Rheeze toonde zich een welwillend werkgever en hield een benefietavond ten behoeve van KiKa en daarmee was Roel een eind op weg, maar ook de lokale ondernemers zijn bereid hem te steunen. Jumbo en Albert Heijn hebben een flessenactie, waarbij de opbrengst van ingeleverd statiegeld naar Kika gaat. Bij Gevro Tweewielers komt een Kika-bus op de toonbank en daarnaast doneert de rijwielhandelaar een bedrag per afgelegde kilometer. Bakery Siss & Bro en slagerij Veltmaat hebben acties verzonnen, waarbij de opbrengt bestemd is voor Kika.
“Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april vragen we bij het afrekenen of er een euro bij de rekening op mag voor Kika”, legt Merel ten Brinke uit. “Ook komt er een heerlijke en unieke KiKa-cake in ons assortiment, waarvan de baten naar het goede doel gaan. Verder komt er nog een bus op de toonbank voor vrijwillige donaties. Alles helpt. Ik ben ervan overtuigd dat ons klantenbestand volledig achter deze actie staat en wij zelf uiteraard ook.” Slager Harold Veltmaat heeft zelfs al een slogan bedacht voor acties in zijn slagerij op dezelfde data. ‘laat kanker je geen worst wezen!’ “Iedereen krijgt in z’n familie ooit te maken met die rotziekte”, vertelt de vleeshouwer. “Wanneer het jonge kinderen betreft komt dat nog harder binnen. Voor ons was het vanzelfsprekend om Roel te sponsoren en daarmee KiKa te steunen.”

Wie Roel wil sponsoren en daarmee bijdraagt aan KiKa, zie website www.girodikika.nl, submenu individueel – deelnemer hele Giro di Kika en in het zoekscherm Roel van de Vegte.

 

Tekst/Foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.