Popkoor Vocalicious verzorgt mini-concert voor leden CCO

0276987_PopkoorVocalicious.jpg
Popkoor Vocalicious tijdens een buitenoptreden.

OMMEN – Het bestuur van het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO) heeft het popkoor Vocalicious uitgenodigd voor een optreden op haar jaarlijkse ledenvergadering. De ‘vocals’ komen op maandag 22 april om 20.00 uur zingen in De Kern aan de Bouwstraat in Ommen.

Dat koorzang zo oud is als de weg naar Rome is wel bekend. Echter Popkoor Vocalicious kent een kortere tijd van bestaan, namelijk tien jaar. Het koor vult tot nu toe dan ook minder de historische archieven van het CCO. Maar wellicht komt daar verandering in door dit optreden. Nog buiten beschouwing gelaten het feit dat het CCO-bestuur goede connecties met het popkoor onderhoudt: CCO-voorzitter Gerry Arts en CCO-secretaris Jan Doedens maken beiden deel uit van het koor. Het optreden op 22 april begint na de pauze van de gebruikelijke agendapunten van de vergadering.

Oprichting

Popkoor Vocalicious bestaat dit jaar tien jaar. In oktober 2013 werd een oproep in de media geplaatst over een mogelijke oprichting van een popkoor in Ommen. Dat bleek een succes, want er verschijnen maar liefst zo’n zestig personen op de eerste repetitie in het bovenzaaltje van café-restaurant Flater aan de Markt. In 2014 volgde de officiële statutaire oprichting. En nu tien jaar later, werd op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart het tweede lustrum groots gevierd in theater de Carrousel met een concert voor een bijna uitverkocht huis. Het was ook het meest ambitieuze muziekevenement tot nu toe, waar de bezoekers swingend meegevoerd werden naar de jaren ’70 en ’80. Popkoor Vocalicious zal ook voor het CCO verschillende nummers van dit succesvolle concert laten horen met ondersteuning van het eigen combo bestaande uit een toetsenist, gitaristen en een drummer.

Engels- en Nederlandstalig

Vocalicious is in die tien jaar een begrip geworden in Ommen. Plezier in het samen beleven en zingen van Engelse en Nederlandstalige popmuziek voert de boventoon bij de vocals. Per jaar zijn er zo’n vier optredens en de bedoeling is om eens per drie jaar een aansprekend concert te organiseren. Elke week wordt er gerepeteerd onder deskundige en enthousiaste leiding van dirigent Bertus van ’t Floor uit Enschede.

Tekst: Harry Woertink
Foto: Vocalicious
 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.