Politiek Verwoord: CDA Dalfsen

0276702_CDA_Dalfsen_logo.jpg

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Francien Bekius-ten Dam van het CDA aan het woord.

Door dagelijkse beslommeringen en drukte van werk, familie, hobby’s en allerlei andere zaken kom ik vaak in bed pas tot rust en neem dan vaak de dag nog eens even door. Mooie en ook minder gewenste belevenissen komen dan voorbij. Op sommige zaken heb je invloed en op andere minder of zelfs helemaal geen invloed. Ik neem mezelf altijd voor om mij alleen druk te maken over de zaken waar ik wél invloed op heb. Soms is het wel lastig om iets wat je heel belangrijk vindt los te laten! Daarnaast wordt je soms geraakt door iets wat je hoort, ziet of in de media langs komt. Dichtbij huis over wat hier in de gemeente Dalfsen allemaal gebeurt en vooral wat inwoners bezighoudt. Maar ook wat er allemaal speelt in de rest van de wereld. Mijn focus ligt vooral op wat er zoal gebeurt in Nederland. Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar de landen en gebeurtenissen in Europa. De oorlog die heerst tussen Oekraïne en Rusland domineert dagelijks het nieuws en geeft mij een gevoel van onveiligheid als ik me realiseer dat zich dat op twee uurtjes vliegen hiervandaan afspeelt.

Euromama

In de media wordt momenteel ook volop aandacht geschonken aan de Europese verkiezingen die op de agenda staat in juni 2024. Vanuit mijn bed dacht ik na over welke invloed ik als inwoner van Dalfsen zou kunnen pakken op datgene wat er in Brussel binnen het Europese Parlement allemaal op de agenda staat. Ondanks dat toeval niet bestaat kreeg ik in diezelfde maand een uitnodiging van onze CDA-parlementariër Annie Schreijer-Pierik (Euromama) om een bezoek te brengen aan het Europees Parlementsgebouw in Brussel. Daar hoefde ik dus niet lang over na te denken: op naar Brussel! Voor Manneken Pis hoeft je echt niet naar Brussel. Ik was hem al straal voorbij gelopen zonder dat ik er erg in had. Nee, ik kwam voor Annie: dus op naar het Europees Parlementsgebouw. Een groot imposant gebouw met een wereldse uitstraling alleen al door alle landenvlaggen die voor het gebouw staan. Een fantastisch bezoek! Overal geweest, overal mogen kijken en alle vragen mogen stellen die ik had. Niks achterkamertjes, geen geheimen, gewoon in de keuken mogen kijken en met vertegenwoordigers van onze regering van gedachten wisselen over politieke, economische en sociale onderwerpen. Daarbij voelde ik dat de waarden die worden verdedigd vanuit de Europese Unie ten aanzien van vrijheid, democratie, gelijkheid – mét respect voor mensenrechten en de rechtstaat – een enorm groot goed is.

Gezamenlijk optrekken

Daarnaast mocht ik kennismaken met enkele kandidaat-Europarlementariërs namens het CDA. Stuk voor stuk bestuurders die streven naar minder afhankelijkheid en juist gezamenlijk willen optrekken binnen Europa. Collectief werken aan oplossingen voor de problematiek in Europa, maar zonder economisch gevecht tussen landen. Ik weet nu dat mijn stem er toe doet en pak daarmee invloed. Voor jou voelt het misschien als de ‘ver van mijn bedshow’, maar jouw bed staat ook in Europa!

Hartelijk groetend,
Francien Bekius-ten Dam
Raadscommissielid CDA

Meer foto's

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.