Politiek Verwoord: VOV

0277694_VOV_logo.jpg

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Jelte de Jong van de VOV aan het woord.

Als u deze column leest is het meivakantie. We hebben inmiddels Koningsdag gevierd. Ommen heeft Koningsdag moeten vieren zonder de bekende optocht. In plaats daarvan heeft de Oranjevereniging ‘Fiets ‘m d’r in’ georganiseerd. De activiteit werd gehouden op het Anjerplein bij Paviljoen aan de Vecht. Het was een groot succes met ruim vijfentwintig teams en een special quest. Ook in onze kernen is Koningsdag groots gevierd. Wij zijn als VOV trots op alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om Koningsdag in onze gemeente tot een onvergetelijke dag te maken!

Bermerstraat Ommen

In de afgelopen raadscommissie hebben wij gesproken over de nieuwe plannen voor de locatie Bermerstraat 1, voorheen rijwielhandel Lub, ook wel bekend als Brunink. Voor de locatie van de rijwielhandel is een plan ingediend voor een appartementencomplex van drie verdiepingen waarin wonen op de begane grond mogelijk wordt gemaakt. Wij als VOV vragen ons af of wonen aan de voorzijde op de begane grond, aan de rand van het horecagebied, wel wenselijk is en er geen precedentwerking komt. Ondernemers maken zich nu al zorgen voor klachten van overlast met als gevolg dat zij de deuren moeten sluiten. Betaalbare woningen vinden wij heel belangrijk voor de gemeente Ommen. Maar wij plaatsen toch wel kanttekeningen bij dit plan. De ondernemers, inwoners en andere belanghebbenden zijn nog niet meegenomen in de uitwerking van de centrumvisie. Gezien het belang van burgerparticipatie vinden wij het vreemd dat het college wenst dat het plan doorgang vindt. Het complex heeft een grote impact op de omgeving. Als VOV vinden we dat het nieuwe gebouw moet passen bij de uitstraling van ons centrum, daar passen drie verdiepingen niet bij.

Woningbouw in de kernen

Leefbaarheid van de kleine kernen staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom zijn wij blij dat in Lemele en Beerzerveld concrete plannen zijn gemaakt voor woningbouw. In Lemele wordt op de locatie van de voormalige supermarkt twee grondgebonden woningen en acht appartementen gerealiseerd. In Beerzerveld zijn plannen gemaakt voor de bouw van 34 woningen aan de rand van het dorp. Beide plannen moeten formeel nog worden aangenomen door de raad. De nieuwbouwwoningen dragen bij aan een toekomstbestendig dorp.

Subsidiëring lokale partijen

Lokale partijen zoals de VOV ontvangen geen gelden vanuit het rijk, dit in tegenstelling tot landelijke partijen die lokaal actief zijn. In politiek Den Haag wordt al een lange tijd gesproken over de financiering van lokale partijen door de Rijksoverheid. Op 23 april is in de Tweede Kamer een motie behandeld die zorg zou dragen voor een snelle invoering van de rijkssubsidie voor lokale partijen. BBB, NSC, PVV en VVD hebben tegen de motie gestemd. Wij als lokale partij vinden het ontzettend teleurstellend. Als u ons wilt steunen, wordt dan lid van de VOV.

Heeft u problemen of wilt u ideeën met ons delen, dan horen wij dat graag. Iedere dinsdag bent u van harte welkom van 10.00 tot 12.00 uur bij Flater Eten en Drinken voor ons inloopuur. Wij zijn ook per e-mail bereikbaar via: secretariaat@vov-ommen.nl.

Jelte de Jong
Raadslid VOV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.