Politiek Verwoord: CU Dalfsen

0277344_ChristenUnie.jpg

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. Deze week is Martijn Kloppenburg van de CU aan het woord.

Het mooie weer is in aantocht! Afgelopen weken mochten wij al een paar keer verwend worden met mooi lenteweer en je ziet dat buiten meteen: veel mensen die besluiten een rondje te gaan wandelen. Met de prachtige natuur van Dalfsen is het ook heel begrijpelijk dat mensen graag een stukje willen lopen. Wat mij opvalt aan de natuur van Dalfsen is dat het schoon lijkt in vergelijking met andere plaatsen en ik heb daarbij weleens gedacht dat wij in Dalfsen niet aan zwerfvuil doen. Helaas zie je, als je goed kijkt, dat ook in Dalfsen zwerfvuil ligt en als trotse Dalfsenaar doet mij dat pijn om te zien. Natuurlijk willen wij als ChristenUnie een oproep doen om per direct te stoppen met het gooien van plastic flessen, blikjes, verpakkingen en andere rommel in de natuur. We moeten tegelijkertijd wel realistisch zijn en beseffen dat wij als mensheid nou eenmaal niet perfect zijn en dat er altijd wel iets van zwerfafval te vinden gaat zijn.

Oproep wandelaars

Tegenwoordig kan je makkelijk een melding maken via Fixi om de gemeente op de hoogte te brengen van zwerfvuil. Voor elke stukje vuil een melding maken, zodat de gemeente het kan opruimen, is wat overdreven. Daarom willen wij als ChristenUnie de wandelaars van Dalfsen, en dat zijn er nogal wat, oproepen om regelmatig tijdens een wandeling een vuilniszak en een afvalgrijper mee te nemen. Mocht je onderweg dan vuil tegenkomen dan kan je het oppakken.

Klein maar fijn

Het lijkt misschien een kleine actie, maar het kan veel verschil maken. Door af en toe afval op te ruimen laten we zien dat we om onze natuur geven en kunnen we tegelijkertijd anderen inspireren hetzelfde te doen. Daarbij wordt je wandeltocht een soort van speurtocht, wat leuk kan zijn als je met kinderen op pad bent.
Dalfsen is te mooi om alleen op het zwerfvuil te letten tijdens het wandelen, dus laten wij ook gewoon genieten van de natuur. Op zijn tijd wel met de afvalgrijper op pad, kan van Dalfsen een mooiere gemeente maken.

Met vriendelijke groet,
Martijn Kloppenburg
Commissielid ChristenUnie Dalfsen

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.