‘OpStap’ in natuurgebied Beerze

0277231_Beerze__Martijn_Hulst.jpg

OMMEN – Dinsdagavond 7 mei houdt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie in natuurgebied Beerze.

Onder leiding van twee gidsen maken deelnemers een prachtige wandeling van ongeveer twee uur in dit gevarieerde gebied met zandverstuivingen, bos, heide en veenputten. Tijdens de wandeling is er aandacht voor natuurverschijnselen en de cultuurhistorie van het gebied. De wandeling start om 19.00 uur en duurt ongeveer twee uur.

Het natuurgebied Beerze in de gemeente Ommen is zo bijzonder, omdat hier veel landschapstypen bij elkaar komen: rivierlandschap, (stuif) duintjes, essen, beschermd dorpsgezicht met kamduin, stuifzanden, natte- en droge heide, veenputten, bos en zogenaamde “nieuwe natuur”, elk met zijn eigen specifieke flora en fauna. Samen met natuurgidsen lopen de wandelaars door en langs een aantal van deze landschapstypen en kan men genieten van de schitterende planten – en dierenwereld. De gidsen vertellen hier alles over maar ook is er volop de gelegenheid om vragen te stellen. Goed wandelschoeisel wordt aanbevolen voor deze excursie.
De kosten zijn 5 euro per persoon. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen ( gezinsleden op hetzelfde adres), kunnen op vertoon van de donateurspas gratis mee. Aanmelden kan via de website

www.landschapoverijssel.nl/activiteiten

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.