Oprichter neemt afscheid als voorzitter Dalfser midwinterhoornblaers

0276936_voorzitters_bloasgroep.jpg
Leo Broeks en rechts het echtpaar Reuvekamp.

 

DALFSEN – Rinus Reuvekamp is onlangs op een feestelijke middag van Bloasgroep Dals’n uitgeroepen tot erelid van de midwinterhoornblazers. Zo’n veertig jaar geleden tikte de toenmalige melkveehouder in Twente een midwinterhoorn op de kop en probeerde zijn eerste ‘oale roop’ te blazen.

Samen met Henk Kodden en Ard Brasjen begon hij een eigen clubje, dat steeds verder groeide en ook alsmaar meer voor optredens in Dalfsen en omstreken werd uitgenodigd. Toen de workshops midwinterhoorn maken van start gingen, waarbij gewerkt werd met scherpe zagen, schaven, raspen en gutsen, was het vanwege de aansprakelijkheid nodig om in 2002 een officiële vereniging op te richten, waarvan Reuvekamp voorzitter werd. De professioneel geleide club telt nu 35 mannen, vrouwen en kinderen die de eed hebben afgelegd om jaarlijks vanaf de adventstijd tot Driekoningen te blazen.

Erelid

Na 22 jaar vond tachtigplusser Reuvekamp het tijd om de voorzittershamer over te geven aan zijn opvolger. Dat is de 65-jarige Leo Broeks uit Dalmsholte, inmiddels net als Reuvekamp ook melkveehouder in ruste. Tijdens de jaarlijkse gezellige middag in kinderopvang de Kleine Kornuiten, waar ook werd stilgestaan bij overleden mensen, noemde Broeks het een eer om het stokje over te mogen nemen. Hij prees Reuvekamp voor zijn leidinggevende kwaliteiten, passie en gedrevenheid om de vereniging op de kaart te zetten. “Daarbij heb je ook altijd het belang van onze jeugd gezien, gestimuleerd en een plek gegeven in onze vereniging. Bijzonder is jouw oog voor het lief en leed.”
Rinus Reuvekamp blijft actief in de bloasgroep, als bestuurslid en als enthousiast blazer. Als waardering voor zijn vele werk, overhandigde Broeks de oprichter een speciaal houten bordje met het opschrift erelid en een speciale oorkonde. Rinus’ echtgenote Marietje kreeg als stuwende kracht op de achtergrond een mooi bloemstuk.

 

Foto: Bloasgroep Dals’n

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.