Ommen schittert op Holland-Markt in Recke (D)

0277105_recke-2.jpg

OMMEN – Als er evenveel Duitsers naar Ommen komen als er die zondag waren op de Holland-Markt in het Duitse Recke, dan krijgt toeristisch Ommen het druk.

Aan Ommen zelf zal het niet liggen. De promoting van Ommen als hart van het Vechtdal was volop aanwezig met de Duitsers als gretige belangstellenden. Duizenden bezoekers uit de wijde omgeving trokken naar het knusse marktplein in het centrum van Recke. Op de jaarlijkse Holland-Markt boden Nederlandse handelaren en lokale winkeliers van de stad een scala aan producten, terwijl straatmuzikanten voor een gezellige sfeer zorgden. Tussen de vele marktkramen een opvallende stand uit Ommen: hart van het Vechtdal. Vrijwilligers van de Vechtzomp en het Toeristisch Informatie Centrum (TIP) liepen zich uit de naad om geen enkele bezoeker van de markt te missen en hen te voorzien van informatiemateriaal over alles wat Ommen als toeristenplaats te bieden heeft. Over en weer ontstonden leuke contacten. De belangstelling voor Ommen als vakantiecentrum is groot. De Vechtzomp voor tripjes op de Vecht speelt hierbij ook een grote rol van betekenis.

Partnerschap

Recke is sinds 1989 partnergemeente van Ommen. Deze jumelage is ontstaan vanuit de Euregio en ter gelegenheid van 800 jaar bestaan van de gemeente Recke destijds beklonken. De onderlinge banden waren wat verwaterd maar zijn weer opnieuw aangehaald. Een speciale werkgroep Stedenband Ommen-Recke coördineert vanuit Ommen het vervolg van het hernieuwde partnerschap.
“De twee gemeenten verschillen niet veel, ook Recke is een plattelandsgemeente. We geven als gemeenten elkaar inzicht in de wijze van werken. Veel onderwerpen komen overeen”, aldus burgemeester Hans Vroomen die hier de hele dag aanwezig was en zich liet vergezellen door zijn collega Peter Vos uit Recke. Om de goede banden nog eens te benadrukken, overhandigde Vroomen aan burgemeester Vos een goed gevulde mand met streekproducten uit het Vechtdal. Beide burgemeesters proefden samen het nieuw gebrouwen Ommer Vechtzompbier, wat speciaal meegekomen was.

Tekst/Foto: Harry Woertink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.