Lemelerveld beweegt en ontmoet

0277010_IMG1064.JPG
Wethouder Jan Uitslag mengde zich onder de deelnemers van een les Tai-chi een Chinese bewegingskunst die wordt beoefend vanwege het positieve effect op gezondheid en welzijn.

LEMELERVELD – Afgelopen zaterdag presenteerden diverse (sport)verenigingen zich tijdens het evenement ‘Lemelerveld beweegt en ontmoet’. Een aantal jaren geleden werd door sportverenigingen in de gemeente Dalfsen van gedachten gewisseld over het organiseren van een dag over sport.

In navolging van het Nationale Sportakkoord werd in de gemeente het lokale akkoord ‘Een kerngezond Dalfsen’ ontwikkeld. Vervolgens spanden verschillende Lemelerveldse verenigingen zich in om het bewegen onder de aandacht te brengen. Sportwethouder Jan Uitslag was aanwezig om dit initiatief te ondersteunen.

Sport en Ontmoeting

Vanuit alle sportverenigingen, het gehandicaptenplatform, Saam Welzijn en andere belanghebbenden ontstond een klein comité om een ‘Dag over Sport’ te organiseren voor iedereen. “Het comité ging aan de slag en dit initiatief werd breed gedragen door jong, oud en gehandicapt. Naast bewegen is ontmoeting ook erg belangrijk binnen de dorpsgemeenschap. En tevens hopen de verenigingen meer bekendheid te krijgen en zodoende eventueel nieuwe leden, vrijwilligers of bestuursleden te mogen verwelkomen”, aldus Erik Wesselink een van de leden van het comité.

Eigen invulling

De diverse verenigingen, in totaal 23 stuks, gaven afgelopen zaterdag in Lemelerveld op diverse locaties zelf invulling aan het evenement. Er waren workshops en er werden demonstraties gegeven bij Natuurlijk Heidepark, Sportpark Heidepark (sporthal en sportvelden), scoutingterrein en tennisvereniging. Op verschillende plekken waren mensen zichtbaar als aanspreekpunt, herkenbaar aan een gekleurd hesje. Tevens was er een prijsvraag verbonden aan deze middag. Indien men alle locaties bezocht, was het mogelijk om twaalf letters te verzamelen, die samen een woord vormden. De oplossing kon worden gedeponeerd in de daarvoor bestemde brievenbussen op locatie Natuurlijk Heidepark, scouting of sporthal.

Het comité kijkt terug op een zeer geslaagde middag.

Tekst/Foto’s: Evert Jan Goos

Meer foto's

Er waren veel aanmeldingen om onder begeleiding via de klimtoren het parcours in het klim bos af te leggen.
Muziekvereniging Polyhymnia zorgde op diverse locatie voor de muzikale ondersteuning bij de diverse sportactiviteiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.