Junnerpad laat het mooiste van het Vechtdal zien

0277684_Junnerpad.jpg

JUNNE – Onlangs is er een gloednieuw wandelpad geopend op Landgoed Junne. Het nieuwe Junnerpad loopt dwars door het historierijke landgoed, langs plekken met mooie, oude en spannende verhalen. Voor de bewoners van Junne is een lang gekoesterde droom in vervulling gegaan.

Het wandelpad is officieel geopend door rentmeester Ryan Nijzink van a.s.r. en bewoonster Dinie Hesselink. Voor Dinie was het naast een eervolle taak een ode aan haar recent overleden man Gerrit Jan. Zelf schreef hij de verhalen op en bundelde dit. Dinie hielp hem hierbij. De verhalen die te lezen zijn in het Junnerpad zijn mede gebaseerd op alle kennis van Dinie en Gerrit Jan. Andere bewoners en betrokkenen van het landschap hebben dit aangevuld. Rentmeester Ryan Nijzink zag een overeenkomst tussen de missie van a.s.r. en de droom van Gerrit Jan en Dinie. “We geloven dat de connectie met natuur de basis is van ons bestaan. Door landgoederen open te stellen voor iedereen bieden wij bezoekers de mogelijkheid de natuur te ontdekken. Het Junnerpad is hier een prachtige invulling van”, aldus Ryan Nijzink. Dankzij Regiodeal Zwolle en de netwerkorganisatie Ruimte voor de Vecht was het financieel mogelijk om het groots aan te pakken. Dit resulteerde in drie routes van vijf, tien en vijftien kilometer met zeventien verhaalborden.

Blijven bewegen

Dinie wandelt nog altijd graag over het landgoed. “Mijn favoriete plek en verhaal is ‘het Rottenklooster’. Ik wandel daar nog graag heen. Het voelt goed om ook op mijn leeftijd in beweging te blijven”, vertelt Dinie. Ryan vult aan: “We willen mensen in beweging brengen. Dit wandelpad biedt naast prachtige verhalen ook de mogelijkheid voor bezoekers om actief te werken aan hun vitaliteit.”

Het Junnerpad start bij de parkeerplaats naast De Stuw bij Junne. Sinds 20 april is het pad geopend voor alle bezoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.