Internationaal verkeersexamen van start in gemeente Dalfsen

0276604_Verkeersexamen_Dalfsen.JPG
Voordat de scholieren op pad ging werden eerst zorgvuldig de fietsen gecontroleerd door leden van de afdeling Veilig Verkeer Nederland.

DALFSEN – Afgelopen dinsdagmorgen gaf wethouder Betsy Ramerman door hard te bellen op een ‘fietsbel op een stokje’, het startsein voor het VVN verkeersexamen. Dit deed zij onder toeziend oog van Herman Plaggenmarsch, coördinator VVN afdeling Dalfsen.

Plaggenmarsch die de taken overnam van Harry Kemper, is na een inwerkperiode verantwoordelijk voor een ordelijk verloop van de verkeersexamens voor scholieren in Dalfsen. Kemper fungeert overigens nog wel op de achtergrond om hand-en-spandiensten te verrichten.

Veel herkansingen

Plaggenmarsch deelde mede dat de theorie-examens in de voorafgaande weken op de scholen niet erg goed waren gemaakt. Er waren deze keer vele herkansingen. “Maar wij hebben de intentie om zoveel mogelijk leerlingen te laten slagen en dat geldt uiteraard ook voor de praktijkexamens”, aldus de coördinator. Na het welkomstwoord namen de vrijwilligers in groene hesjes hun posities in op de ruim zes kilometer lange, met totaal circa twintig posten, af te leggen fietsroute. De bezemwagen van Wim Mulder verzorgde koffie met iets lekkers. Rond 12.00 uur werd voor de vrijwilligers in de Trefkoele een lunch geserveerd.

In totaal namen acht basisscholen deel, met in totaal 198 leerlingen uit de groep 7 en 8. Om 8.45 uur stond De Polhaar als eerste aan de start, in oranje/rood hesjes gehuld, om de het geleerde in praktijk te brengen.

Fietscontrole

Voordat de leerlingen op pad gingen, was er een fietscontrole. Alle fietsen werden aan een inspectie onderworpen door enkele vrijwilligers van afdeling Veilig Verkeer Nederland. Plaggenmarsch gaf de noodzaak van de verkeersexamens aan. “De bereidheid is gelukkig landelijk groot, 80% van de scholen neemt hieraan deel. Het vergroot de veiligheid en de betrokkenheid is ook belangrijk, want veel scholieren gaan het komende schooljaar naar het voortgezet onderwijs.“
In Lemelerveld werden de examens afgelopen woensdag gehouden en op donderdag gingen in Nieuwleusen 89 leerlingen van start voor het diploma van bekwaamheid verkeersveiligheid. De diploma-uitreiking vindt op een nog nader te bepalen tijdstip plaats.

Tekst/Foto’s: Evert Jan Goos

 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.