Interactieve lezing van theoloog Alain Verheij

0277103_alain.jpg

DALFSEN – Op woensdag 24 april brengt theoloog Alain Verheij, op uitnodiging van de GroeneKerk PGDalfsen, een bezoek aan De Overkant. Hij verzorgt hier een interactieve lezing, aanvang is om 20.00 uur.

Op deze avond bespreekt Alain zijn boek ‘Geld en Go€d’. Hij heeft onderzocht hoe mensen met hun geld omgaan, wat geld met ons doet en hoe we de wereld mooier kunnen maken door anders naar geld te kijken. Als theoloog zoekt hij op een plek die niet iedere moderne lezer verwacht: in eeuwenoude Bijbelverhalen. Die blijken talloze goede inzichten over geld te bevatten. Daarbij duiken Mozes en Jezus steeds weer op, twee visionairs die hartstochtelijk verlangden naar een nieuwe manier van (samen)leven. Verheij vertolkt hun eigenwijze gedachten met humor en passie, waarbij ze steeds verrassend actueel blijken. Soepel loodst hij het publiek via Romeinse belastingen en manna naar de toeslagenaffaire en de bitcoin.
Inlopen kan vanaf 19.30 uur, de toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Opgave i.v.m. catering is noodzakelijk, dit kan via groenekerk@outlook.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.