Hoogstaand slotconcert in De Stoomfabriek

0276682_Hanna_Shybayeva.jpg

Hanna Shybayeva & Animato Kwartet spelen Bartok en Schumann

DALFSEN – Met een prachtig concert op de zondagmiddag van 21 april sluit stichting Dalfsen Klassiek in theater De Stoomfabriek het al buitengewoon geslaagde seizoen af: samen met het Animato Kwartet vertolkt Hanna Shybayeva pianokwintetten van Béla Bartók en Robert Schumann.

De Nederlandse/Belarussische pianiste, geboren in 1979 in Minsk, begon haar studie op zesjarige leeftijd. Begonnen als “wonderkind” groeide ze uit tot de volwassen, dus ook ervaren, en intens boeiende pianiste die zij nu is.Hanna Shybayeva studeerde vanaf 1999 aan het Conservatorium in Den Haag en speelde op festivals in o.a. het Canadese Calgary, op het Grachtenfestival van Amsterdam en zelfs tot in Shanghai. Ze schitterde al eerder in een uitverkocht Theater de Stoomfabriek in een geweldig concert met de jeugdige celliste Anastasia Kobekina en later ook nog eens met violist Noé Inui. Naast haar concertcarrière is Hanna als pianodocent verbonden aan de Anton Rubinstein Academie in Düsseldorf (Duitsland) en aan het Conservatorium van Amsterdam.

Intens en krachtig

Deze keer speelt Hanna samen met een van de meest veelbelovende, jonge strijkkwartetten in ons land: het Animato Kwartet is bekend om het intense, krachtige spel en graag gezien en gehoord vanwege een innemende podiumuitstraling. Het kwartet bestaat uit Inga Våga Gaustad en Tim Brackman op viool, Pieter der Koe op cello en Elisa Karen Tavenier op altviool. Ook zij speelden door heel Europa op festivals in Portugal, Duitsland, Noorwegen, Zwitserland en Frankrijk.
Wie wil meegenieten moet snel zijn: de meeste zondagmiddagconcerten zijn snel uitverkocht! Dat geldt zeker ook voor deze uitvoering op 21 april, die om 15.00 uur. begint. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de bekende adressen, maar het gemakkelijkst te reserveren via de site.

www.theaterdestoomfabriek.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.