Henk Meppelink loopt 200 kilometer voor het Vechtgenotenhuis

0277113_Henk_Meppelink.jpg

OMMEN – Op 21 en 22 juni gaat Henk Meppelink de ultieme uitdaging aan: hij gaat 200 kilometer hardlopen. Deze tocht start bij de oorsprong van de Vecht, in het Duitse Darfeld en eindigt bij de monding nabij Zwolle.

“Naar buiten, lekker rennen, ik doe het graag en het liefst heel lang. Hardlopen is de rode draad in mijn leven. Het is voor mij als ademen: ik krijg er letterlijk meer lucht van. Gezond zijn is niet vanzelfsprekend en ik voel mij bevoorrecht dat ik fit en gezond ben”, aldus Henk. Net als bij veel andere mensen is kanker ook zijn deur niet voorbijgegaan. Met de slogan ‘Ren voor je leven’ – bedacht door zijn vrouw Roelie – organiseerde hij verscheidene sponsorlopen om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar kanker. Henk verloor in 2015 zijn Roelie aan de gevolgen van kanker. Maar ook zijn leermeester op de ultra-afstanden Cor Westhuis overleed aan kanker. Zijn vaste aanmoediging: ‘Een mens kan meer dan hij of zij denkt’ is in het hoofd van Henk blijven zitten en werd zijn persoonlijk motto. Op moeilijke momenten houdt hij zich hieraan vast.

‘Following the River’

Tijdens het afscheid van Roelie werd op haar verzoek, als laatste muziekstuk, ‘Following the River’ van The Rolling Stones gedraaid. Hun interpretatie van de tekst: ‘dat wanneer je elkaar in de stroming of de grillige bochten van de rivier (het leven) kwijtraakt, je elkaar uiteindelijk bij de monding van de rivier weer zult ontmoeten’, geeft Henk hoop en inspiratie. Vanaf dat moment had hij een bijzondere band met de Vecht en maakt hij zijn kilometers vaak ergens in de buurt van of langs deze rivier.

Op 21 juni, de geboortedag van Roelie, gaat hij de uitdaging aan om bij de oorsprong van de Vecht, in het Duitse Darfeld, te starten en de volgende dag te finishen bij de monding in het Zwarte Water nabij Zwolle. Een non-stop hardlooptocht van ongeveer 200 kilometer, waarbij hij zoveel mogelijk de route van de Vecht zal volgen. Deze hardloopactie zet Henk in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede werk van het Vechtgenotenhuis in Ommen, een van de 85 IPSO centra in Nederland. Een ontmoetingsplek voor mensen met kanker of hun naasten. Waar door veel vrijwilligers veel goed werk wordt verricht, er tijd voor je gemaakt wordt en er altijd een luisterend oor is. Zodat iedereen die op welke wijze dan ook met de ziekte kanker te maken heeft of heeft gehad, zich hier ’thuis’ en begrepen kan voelen. De opbrengst van de doneeractie ‘Following the River’ wil het Vechtgenotenhuis graag gebruiken voor een update van het interieur van de boerderij op Landgoed Stekkenkamp, aan de Beerzerweg in Ommen.

Ren voor je leven

Henk: “Het wordt 21 en 22 juni een hele kluif en het zal zeker niet vanzelf gaan, maar ik ben tot op het bot gemotiveerd en heb er ontzettend veel zin.” Doe mee en ‘Ren voor je leven….en dat van vele anderen’. En op de ongetwijfeld moeilijke momenten tijdens deze ultraloop vindt Henk houvast aan zijn persoonlijk motto: ‘Een mens kan meer dan hij of zij denkt’.

Kijk voor meer informatie over deze actie op

www.vechtgenoten.nl

https://acties.kwf.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.