Gemeente Dalfsen kent subsidie toe aan twee evenementen

0277339_Gemeentehuis_Dalfsen1.jpg

DALFSEN – Het college van B&W van Dalfsen heeft een eenmalige subsidie toegekend aan twee evenementen: ‘Muziek in de tuinen’ en ‘Proef Dalfsen’. Muziek in de Tuinen mag 1.875 euro tegemoet zien; Proef Dalfsen 5.000 euro.

Tijdens Muziek in de tuinen komen de bezoekers door middel van kleinschalige optredens in tuinen van diverse eigenaren in contact met allerlei kunstuitingen als zang, dans, muziek, theater en literatuur. De deelnemers uit de gemeente Dalfsen en/of het Vechtdal entertainen op een verrassende wijze hun publiek en laten zo veel culturele talenten zien.

Proef Dalfsen is een evenement dat al ruim tien jaar inwoners en bezoekers van de gemeente Dalfsen laat genieten van al het moois dat de gemeente te bieden heeft. Door de inzet van diverse verenigingen ondernemers en maatschappelijke organisaties kunnen elk jaar op de tweede zaterdag van september duizenden mensen proeven van de vele kwaliteiten van Dalfsen.
Op drie momenten in het jaar beoordeelt het college de aanvragen voor evenementensubsidies. Dat betekent dat voor 15 januari, 15 april of 15 augustus de subsidie moet zijn aangevraagd voor hetzelfde jaar. Om evenementensubsidie te krijgen, dient de aanvraag te passen binnen een aantal basisvoorwaarden en wegingscriteria van de subsidieregeling. Een basisvoorwaarde is bijvoorbeeld dat het evenement bereikbaar is voor een breed publiek. Voorbeelden van criteria zijn dat het evenement bijdraagt aan een sociale en/of duurzame ontwikkeling of dat er synergie wordt gezocht met bestaande activiteiten. Enkele subsidieaanvragen zijn afgewezen omdat ze niet voldeden aan één of meerdere voorwaarden en/of wegingscriteria. Ook was een aantal aanvragen al via een andere subsidieregeling gehonoreerd en daarom afgewezen voor evenementensubsidie.
“In deze subsidieronde besloot het college twee evenementen financieel te ondersteunen. Met ‘Muziek in de tuinen’ en ‘Proef Dalfsen’ krijgen twee evenementen de kans inwoners en bezoekers op eigen wijze te entertainen. Het zorgt ook voor betrokkenheid en levendigheid in onze gemeente”, aldus wethouder Jan Uitslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.