Gaat Mariënberg Het VerKnooien…?!?

0277007_240413_1e-rijssen_065aa.jpg

(Kansloze nederlaag tegen SV Rijssen, 2-4 verlies)

Na 45 minuten leek er nog geen vuiltje aan de blauwe lucht… Vlak voor rust had Hendri (met of zonder e) de 2-1 tegen de touwen geschoten. Wij, het roodzwarte hart, stond voor tegen SV Rijssen. We namen er alvast een pretkegel op. Na rust snel de 3-1 en dan vooral geen man overboord. De tussenstanden op de andere velden waren ook gunstig. We lagen op koers. Het kwam goed! Wat maakten wij toch ons druk afgelopen week…?? Nergens voor nodig, de 11 kerels in het veld trokken gewoon alles recht. Maar wat kun je je vergissen. Na 90 hemeltergende minuten stond er 2-4 eindstand op het bord! Rijssen won dik verdiend omdat zij mannen in het veld hadden staan…. En wij, in het tweede bedrijf kwamen wij amper buurten in de vijandelijke zestien. Pijnlijke constateringen, we kunnen lullen totdat wij een ons wegen, laat staan een kilo.
Tien tegendoelpunten in twee wedstrijden. Het zag er niet uit…. De nostalgische bazaar na afloop liet ons mijmeren naar vroegere tijden! Het voetbal deed dat helaas niet, pijn aan de ogen, echt wel…Het oogziekenhuis in Rotterdam had er afgelopen zaterdag 13 april zomaar enkele patiënten bij uut Mainbarg en omstreken… We stonden veilig, nu ineens op een promotie/degradatieplek.
Zeg het maar, wie heeft er gelijk!

Er moet een soort van schok-effect komen, wij hebben nog 5 duels te gaan… Weet niet wat er moet gebeuren, maar er moet iets gebeuren. Ik heb wel wat ideeën maar ik er heb ook niet voor doorgeleerd.
Alles wat helpt om nader onheil te voorkomen is welkom. Het is ondertussen alle hens aan dek, dit stuurloos schip vaart met stille kracht richting de 5e klasse. Ik heb er de laatste weken alles over verteld maar blijkbaar kwam de boodschap niet aan! De trainer heeft alles gezegd, dat wij fit moesten zijn. Vrijdagavond maar ff dat laatste biertje laten staan. Het komt ons niet aangewaaid. Iedereen wint weer van elkaar. We stonden in het linkerrijtje, nu ineens gevaarlijk aan de rechterkant en komende week wacht in Banthum de club VKV.
Wie de oplossing heeft mag ‘m aandragen….

Ik reken alles goed. Als wij onze borsthaar moeten scheren of de schaamstreek. Prima, als wij maar 4e klasse blijven. Het zal ons PVD toch niet gebeuren dat wij binnen één jaar van de 3e klasse afstevenen naar de 5e klasse want daar zijn wij ondertussen wel mee bezig! Als je een wedstrijdverslag wilt moet je ons X maar lezen…Ik heb er weinig zin aan… Zo win je geen wedstrijd meer! Kun je alles en iedereen de schuld geven maar je wint met z’n elven en je verliest met z’n allen. We moeten weer elkaar recht in de ogen aankijken, er resteren ons nog 5 duels…. Als we ze allemaal winnen dan zijn wij volgend jaar ook 4e klasse.
We moeten Voorwaarts gaan, er moet een vaatje gevonden worden waar wij nog niet eerder uit getapt hebben, het is echt twee voor twaalf en ik denk zelfs al ver na twaalven….. Komende zaterdag moet er gewonnen in de kanaalderby tegen onze vrienden van Banthum. Die gaan in een zetel richting de titel in de 4e klasse maar herinneren wij ons nog vorig seizoen. Toen gooiden wij de groenwitten eigenhandig uit de 3e klasse, zover moet het weer komen… Nu moeten 22 vuisten op tafel, wie niet mee wil haakt vandaag nog af…. Het schokeffect moet er gewoon komen, maakt mij niet uit wie het de kop kost maar wij gaan niet afdalen naar de krochten van de 5e klasse. Nu moet er gehakt worden met roodzwarte bijltjes….Als mijn aanwezigheid niet meer is gewenst, prima…Alles voor lijfsbehoud. Kom maar op. Gelukkig waren wij wel succesvol met de nostalgische bazaar. Wat een feest na een ongelofelijke deceptie en k……puntje puntje middag.

Verslag: Alfred Dorgelo

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.