‘Fiets ‘m d’r in’ een absoluut succesnummer op Koningsdag

0277693_Koningsdag_6.jpg

OMMEN – Zelfs de weergoden deden hun best om Koningsdag in Ommen te doen slagen. In de aanloop vloeide het hemelwater rijkelijk en wilde de temperatuur maar niet boven de tien uitkomen, maar een bescheiden zomeroffensiefje maakte het prima te doen in de Vechtstad.

Niet te warm, niet te koud. Koud was het alleen voor de deelnemers aan ‘Fiets ‘m d’r in’, een even uitdagend als spectaculair onderdeel van het programma op en rond Koningsdag.
Bestuur en organisatie kunnen meer dan tevreden terugkijken op dit agendapunt. Er was veel belangstelling om mee te doen: liefst 25 teams van waaghalzen of individuen waren bereid ‘de dood in de ogen te kijken’ en met een vehikel de steile helling af te crossen en vervolgens via een smal steigerbedje richting bel te suizen. Slechts een enkeling haalde de eindstreep, of in dit geval de bel. Het zorgde bij het publiek dat zich in drommen aan de boord van de Vecht had verzameld voor kijkplezier en lachmomenten, want ja, geen groter vermaak dan leedvermaak. Bootjes en kikvorsmannen stonden gereed om in te grijpen als het mis ging, maar dat was gelukkig niet echt nodig. Sneuvelpercentage 0,0 procent, waarvoor driewerf hulde.

Snelste tijd

Werner Masman, met een BMX-achtergrond, daalde als een adelaar van de helling, zette de snelste tijd neer en kaapte de hoofdprijs voor de neus van Dikkie Buitenhuis vandaan. ‘Doppen Dikkie’ greep weliswaar naast het door fietshandelaar Henk Gerrits beschikbaar gestelde stalen ros, maar legde als schrale troost wel beslag op de schoonheidsprijs. De pechprijs ging naar de ‘ladies’ Karlijn Meulman en Iris Hilgenkamp, die zo’n beetje rechtstreeks vanaf de helling het koude water invlogen. Een absoluut prijsnummer dat ‘Fiets ‘m d’r in’, dat vlot aan elkaar werd gebabbeld door de spreekstalmeesters Bert Wermink en Jelmar van der Veen. Er werd op het feestterrein en in de binnenstad bij een biertje of wijntje met veel plezier over nagebabbeld.

Tekst: Willem Lampe
Foto: Harry Woertink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.