FC Ommen overrompelt Door Eendracht Sterk ‘uut de Sluus’

0277326_FC_Ommen_-_DESZ_-_1.jpg

OMMEN – FC Ommen kreeg bezoek van DESZ uit het waterdorp Zwartsluis. De letters DESZ staan voor Door Eendracht Sterk Zwartsluis. Hoe heroïsch, kloek en onversaagd de clubnaam doet vermoeden, het komt pijnlijk over gezien de huidige realiteit. Eendracht heerste er dit seizoen zelden in de Sluziger gelederen. Trainer Pim Kaagman lag intern al een tijdje onder vuur en is sinds begin april van het voetbaltoneel verdwenen.

Bert Hendriks is een bekende voetbalnaam in deze contreien, maar als hoofdcoach al enige jaren met pensioen. De Zwollenaar is van stal gehaald om in ‘de Sluus’ de meubelen te redden. DESZ staat in de veilige zone, maar op het randje. De roodhemden staan niet ver van een levensgevaarlijke p/d-plek. In die wetenschap schuilt het gevaar voor de thuisploeg. Hendriks is een gelouterde volksmenner die als taak had de roodhemden scherp, getergd en verbeten op kruistocht te sturen in de Vechtstad, met als missie een stek in de veilige zone van 3D. FC Ommen verschafte zichzelf lucht door de winst tegen v.v. de Weide (2-1). Geparkeerd in het middenrif zijn Kelly en zijn gevolg vrij van zorg. Dat mag niet leiden tot gezapigheid en lamlendigheid. Daarvoor is het te vroeg en bovendien: de ras-optimist zal beweren dat zelfs plaats vier nog haalbaar is. Rekenkundig valt daar niets tegenin te brengen, dus laat het maar zien op de grazige speelweide.
In de wetenschap dat je tegen de vijfde dag van mei voorzichtig moet zijn met Duitse termen, valt de 3-0 triomf van FC Ommen het best te beschrijven als ‘Blitzkrieg’ op Westeinde! Niet doen? Oké, dan houden we het op een complete overrompeling. Vrijwel vanaf de aftrap kegelt Robbert-Jan Hamberg een vrije trap achter de kansloze ballenvanger Jannick de Lange. Het scorebord geeft minuut 2 aan als Rens van de Wolfshaar met een afstandsraket de elektronica laat oplichten naar 2-0. Wat is hier aan de hand! Even later eindigt een kopbal van Cas van Marum op de lat en wordt doelman Jannick de Lange helemaal gek van de slaapwandelaars voor z’n neus. De ene na de ander aanvalsgolf rolt richting zijn heiligdom. De 2-0 bij rust is een magere afspiegeling van de vertoning op de groene mat. Dat zien de supporters graag: een FC Ommen dat bereid is de pollen uit de mat te lopen! Na de thee herpakken de Zwartewaterlanders zich enigszins. De thuisstorm luwt en zo af en toe krijgt sluitpost Kortman wat te doen. Meer dan een 7 als beloning voor z’n optreden zit er niet in. Kortman kan zich niet onderscheiden, daarvoor heeft de FC-goalie te weinig te doen. Jesse de Lange mocht na de onderbreking Sydney Flim aflossen en voorziet zijn invalbeurt in de slotfase van toeters en belle door de eindstand te bepalen op 3-0. Tevreden gezichten na afloop. Puike pot. Op de achtergrond schalt de loftrompet. Ja, mag wel zo. Zo kuier je lekker richting Koningsdag en de afsluitende zes competitieduels. Stiekempjes blijven hopen. Wie weet wat voor moois er nog gaat gebeuren in het verdere verloop van dit seizoen.
Kelly stuurde de volgende elf op karwei: Stefan Kortman, Rens van de Wolfshaar, Frank Merjenburgh, Noah van Dorsten, Nick Runhart, Jorn Hekman, Milan Pierik, Cas van Marum (65. Maarten Bel), Robbert-Jan Hamberg (82. Robin Meijerink), Sydney Flim (46. Jesse de Lange) en Tim Ribberink (75. Levi Mugabe).
Stand 3D Noord: Be Quick ’28 21-47, FC Meppel 21-45, Vitesse ’63 20-43, Rouveen 21-39 (43-23), ASC ’62 21-39 (48-29), FC Ommen 20-33, SVM Marknesse 20-26, DESZ 20-25, De Weide 20-22, Elim 20-21, Dedemsvaart 20-15, Klazienaveen 20-14 en DKB 20-4.
FC Ommen heeft op Koningsdag geen competitieverplichting. Op 4 mei staat een uitwedstrijd tegen SC Elim op het programma. Aanvang: 14.30 uur.
Verslag: Willem Lampe

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.