FC Ommen in extremis naar zege op v.v. de Weide

0277006_FC_Ommen_-_Weide_-_1.jpg
FC Ommen valt aan maar doelman Tyo Woldman houdt v.v. de Weide op de been.

OMMEN – Nog zes potjes te gaan, dan is het seizoen 2023-2024 voorbij voor FC Ommen. De hooggespannen verwachtingen die de ploeg van Mike Kelly na de eerste vier gewonnen duels zelf in het leven riep zijn niet waargemaakt. Uitzicht op een ticket voor de nacompetitie, laat staan een glimp van de hoofdprijs bleek in na de beloftevolle pikstart een ‘fata morgana’. Zwarte magie bleef uit.

Na achttien duels is duidelijk dat Kelly en zijn gevolg niet mee gaan doen voor de prijzen. Als we die insteek laten varen en de hele bliksemse boel wat positiever gaan bekijken kun je ook stellen: FC Ommen blijft uit de gevarenzone. De van huis uit gemoedelijke supportersschare zal (en moet) hier vrede mee hebben. Het jonge team gaat freewheelend richting het slot van dit voetbalseizoen. Voorwaarde is wel dat er zo hier en daar nog wat puntjes gesprokkeld moeten worden. Voor rustgevende kamillethee is het nog te vroeg, de boys moeten af en toe toch even aan de Red Bull. Van achteroverleunen is geen sprake. Zeker niet met v.v. de Weide op bezoek. De Hoogeveners hebben het spreekwoordelijke mes op de keel. Hoewel een rechtstreekse verwijzing naar de vierde klasse niet aan de orde is, dreigt de p/d-tombola, in feite een loterij met niets te winnen, maar alles te verliezen. Dat maakt de ploeg van trainer Patrick Beek tot een gevaarlijke opponent, in het achterhoofd het spreekwoord van ‘de kat in het nauw’ in acht nemend. Het thuispubliek snakt naar winst en sensatie, het abonnement op remises (drie keer in successie) begint eentonig te worden.

De 90 prijkt al een tijdje op het scorebord, die tevens een paalstand verklapt (1-1). De meeste supporters verzoenen zich met de vierde remise op rij. Heel voorzichtig en mokkend wordt richting uitgang geschuifeld, terwijl op het speelweide Tim Ribberink met een steekpass nog een keer Cas van Marum op karwei stuurt. Mitchell Luchtenberg moet aan de noodrem en schoffelt de invaller van de sokken. Strafschop, dat had zelfs Stevie Wonder gezien. Sydney Flim is de man die zich doorgaans ontfermt over deze sancties, maar ‘El Pistolero’ is al naar de kant gehaald door Kelly. Jorn Hekman is de nieuwe beul, die eveneens geen genade kent, 2-1. Het is aftrappen en affluiten. Meevallertje vond ook Kelly. “Nou ja, mag het een keer meezitten? Misschien was een gelijkspel meer op z’n plaats geweest.”

En ja, het had verkeerd kunnen aflopen. Nauwelijks op gang moest doelman Kortman al handelend optreden. Oef, met de schrik vrij. Wakker jongens? Het antwoord kwam nog geen twee minuutjes later. Hamberg dendert op doelman Woldman af, maar captain Luchtenberg hanteert in de rode zone de schoffel. Flim geeft vanaf de stip de ballenvanger van de Weide geen schijn van kans. Nog binnen het kwartier staan de ploegen weer in balans, als Nick Muysson is ontsnapt aan de aandacht en zo vrij als God in Frankrijk de 1-1 mag binnen schieten. Aan beide kanten keurt arbiter Fred Jansen een doelpuntje af, op aangeven van zijn assistenten en verder loopt het gezapig richting thee.
Na de onderbreking lijkt de thuisclub de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de Weide komt ten koste van wat vrije trappen en corners met de schrik vrij. Nadat de storm is geluwd gaat het op z’n janboerenfluitjes richting eind. Tot Ribberink Van Marum lanceert en Luchtenberg de noodrem hanteert. Even later is Jorn Hekman het middelpunt een lokaal vreugdevuur.
De volgende elf moesten het doen voor FC Ommen: Stefan Kortman, Rens van de Wolfshaar (75. Milan Pierik), Frank Merjenburgh, Noah van Dorsten, Jesse de Lange, Jorn Hekman, Levi Mugabe (65. Floris Mensinga), Maarten Bel, Robbert-Jan Hamberg (46. Robin Meijerink), Sydney Flim (53. Cas van Marum) en Tim Ribberink.

Stand 3D Noord: Be Quick ’28 20-44, FC Meppel 20-42, Vitesse ’63 19-40, Rouveen 20-39, ASC ’62 20-36, FC Ommen 19-30, SVM Marknesse 19-26, DESZ 19-25, De Weide 19-21 Elim 20-21, Dedemsvaart 19-14 (25-50), Klazienaveen 19-14 (21-61) en DKB 19-4.
FC Ommen speelt zaterdag wederom thuis. Op Westbroek is DESZ de tegenstander. Aanvang: 14.30 uur.

Meer foto's

FC Ommen valt aan maar v.v. de Weide blijft deze situatie meester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.