Expositie Peter Hoogenboom in gemeentehuis Dalfsen

0277115_Expositie_Peter_Hoogenboom.jpg

 

DALFSEN – Tot en met dinsdag 21 mei exposeert kunstenaar Peter Hoogenboom met kleurrijke kunst in de foyer van het gemeentehuis in Dalfsen. Zijn beelden en schilderijen zijn te bekijken tijdens openingstijden van het gemeentehuis. Deze vindt u op www.dalfsen.nl.

Peter Hoogenboom werkt vanuit zijn maakfabriek (zoals hij het zelf noemt) in het buitengebied tussen Dalfsen en Ommen. Hij ziet zijn beelden en schilderijen het liefst als een verhaal dat de kijker zelf mag afmaken.

Schilderijen

In zijn schilderijen haalt hij graag uit, niet alleen in formaat, maar ook in stevige expressie en kleurgebruik. Hoogenboom: “Ik schep er plezier in om uit het platte vlak te komen en op die manier dimensies toe te voegen.” Daarbij schuwt hij het hergebruik van materialen niet. Zijn inspiratie put hij uit wat er in de wereld om ons heen gebeurt. Zo heeft hij series over vluchtelingen (Global Travelers), de positie van de vrouw (The power of Women), het milieu (Earth Issues) en het leven (Live Itself). De beelden van Hoogeboom zijn qua formaat anders dan zijn grote schilderijen. “Ze zijn doorgaans bescheiden van afmeting en voelen zich thuis in de intimiteit van een besloten omgeving”, aldus de kunstenaar. “Ik zie mijn beelden als een weergave van het leven, van de onvolmaaktheid, het onvoorspelbare, van verstilling, van tijdloosheid en van de zoektocht naar balans en geluk.”
Hoogenboom is ook schrijver. In zijn serie ‘Wereldavonturen’ laat hij jonge mensen vanaf een jaar of twaalf, kennismaken met het leven van leeftijdgenoten in andere landen en culturen. Hierbij komen serieuze zaken aan bod.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.