Erbens Vechtdaltoer op de laatste zaterdag van mei

0277674_Erbens_vechtdaltoer.jpg

DALFSEN – Toerclub Dalfsen presenteert op zaterdag 25 mei de 28e editie van Erbens Vechtdaltoer. De organisatie mikt op 1000 deelnemers.

Zij kunnen kiezen uit vijf verschillende afstanden, variërend van 50 tot 170 kilometer. Racefietsers, e-bikers en fietsers met rechte sturen, iedereen is welkom om een tocht te maken door het rustgevende stroomgebied van de Overijsselse Vecht tussen Dalfsen en het Duitse Uelsen.

Weinig ander verkeer

Uniek voor de Vechtdaltoer is dat de routes elk jaar anders zijn. Dit jaar gaat de 70 kilometer richting naar de Stuw in Ankum en de 90, 130, en 170 gaan naar Berkum/ Zwolle om vanuit daar het Vechtdal verder te gaan ontdekken. De route van de 50 kilometer vertrekt richting Ommen. De fietsers blijven natuurlijk wel altijd in de buurt van de Vecht. De routemakers hebben hun best gedaan om de bebouwde kom zoveel mogelijk te vermijden. De routes zijn verkeersluw en onderweg kom je hooguit een paar verkeerslichten tegen. Veiligheid staat hoog in het vaandel bij de organisatie. Zo gaan de clubleden de routes van dit jaar op 4 mei al een keer voorfietsen.
Alle routes worden voorzien van duidelijke pijlborden. De eerste pijlploegen vertrekken op 25 mei ’s ochtends al om vijf uur om de pijlen op de juiste plekken aan te brengen. Zij nemen bezems mee om waar nodig bochten schoon te vegen. Voordat de fietsers starten checken motorrijders of alle pijlen er nog staan. Onderweg zijn verzorgingsposten ingericht waar men even kan uitrusten, bijkletsen of een hapje/drankje kan nuttigen.

Goede score NTFU

Uit de hoge waardering die deelnemers en de NTFU mystery guests eerder aan de Erbens Vechtdaltour gaven, kan geconcludeerd worden dat de organisatie aan elk detail aandacht besteedt. Zo kunnen de deelnemers hun fiets bij het clubhuis parkeren in een bewaakte fietsenstalling. Leden van de NTFU kunnen vlot starten omdat de organisatie gebruik maakt van Scan & Go. Onderweg rijden auto’s rond die fietsers met pech helpen of hen van een reservefiets voorzien. Een coördinator in het clubhuis stuurt hen, maar ook EHBO’ers aan. Na afloop is er een gezellige nazit in het eigen clubhuis en trakteert de club iedere deelnemer op een Vechtdalburger en een drankje.

Starten op 25 mei kan tussen 7.00 en 12.00 uur afhankelijk van de te rijden afstand. Start en finish is bij het clubgebouw van Toerclub Dalfsen aan de Gerner Es 7c in Dalfsen. Er kan ook ter plekke worden ingeschreven voor de 50, 70 en 90 kilometer. Voor de 130 en 170 kilometer geldt een voorinschrijving. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Ronald McDonald-huis in Zwolle en Stichting Team Dalfsen tegen de ziekte ALS.

Erbens Vechtdaltoer kent overigens geen wedstrijdelement. Voor meer informatie en voorinschrijven, zie de website.

www.erbensvechtdaltoer.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.