Emst voetbalt Vilsteren totaal naar de bliksem

0277008_Vilsteren_-_Wesepe_-_3.jpg
Vilsteren kwam voor rust sporadisch voor het doel van Emst. Doelman Dylan van der Beek ziet de bal huizenhoog over gaan.

VILSTEREN – Na een weekje rust mochten de voetballers van Vilsteren zich opmaken voor een thuisoptreden. Op de lommerrijke thuisbasis de Molenesch was Emst de tegenstander. De oranjehemden uit het Veluwse dorp staan geparkeerd in het middenrif van klasse 5F en strijden net als de thuisclub enkel en alleen voor de sportieve eer. En daar is niets mis mee. Terwolde steekt in deze Sallandse klasse met kop en schouders boven het overige deelnemersveld uit. Hoonhorst, TKA, Raalte en Davo lijken te gaan strijden voor de drie startbewijzen in de nacompetitie en de rode lantaarn blijft in bezit van het arme Vaassen dat pas in wedstrijdronde 18 de eerste drie wedstrijdpunten pakte. Emst en Vilsteren bivakkeren tussen eerder genoemde ploegen in. Wat kun je anders zeggen dan ‘maak er een leuke pot van en laat zien dat je het clubshirt waardig bent!’

Begin maart mocht Jari Vlierman bij afwezigheid van vaste doelman Niels Veltmaat de keepershandschoenen aantrekken. Tegen Emst ging de doorgaans als aanvaller acterende Vlierman op herhaling. In zijn eerste optreden tegen Wesepe had de stand-in het net zo druk als een ijscoman bij slecht weer en hield keurig de nul, zondag was-ie een wandelende schietschijf, die zeven keer de vernederende gang naar het net moest maken.

Oranje boven! In feite was het duel na een kwartiertje al gespeeld. Als bij een corner aanvoerder en libero Jeroen van Essen naar het front dendert rijst toch het vermoeden dat hij aardig kan koppen. Dat blijkt. Het kost de thuisploeg drie tegendoelpunten voor dit gevaar wordt onderkend. Goed, Lars Kampman scoort tegen op 0-3, maar de schade valt niet te herstellen, omdat Emst veel strakker in de wedstrijd zit. 1-5 halverwege en pas bij 1-6 kan Justus von Martels wat terug doen. Uiteindelijk stopt het denkbeeldige scorebord bij 2-7 en mag de thuisclub blij zijn dat er geen elektronisch scorebord is, want zo worden de beschamende cijfers nog enigszins verbloemd. Natuurlijk, Runherd mist bepalende spelers, waaronder routinier Mars, sterkhouder Matthijs Kamphuis en doelman Veltmaat, maar het Vilsterse verweer was deze middag wel erg mager en deed denken aan het Bijbelse verhaal, over het weerloze lam en de slachtbank.
Runherd deed een beroep op: Jari Vlierman, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Rick Kortstee (71. Diede Veltmaat), Koen Kortstee (63. Finn Bosch), Sven Koggel, Jelle Niens, Lars Kampman, Pim Kamphuis (71. Vince Regterschot), Justus von Martels en Senn Hendriks.

Stand 5F Oost (zondag): Terwolde 18-47, Hoonhorst 18-43, TKA 19-42, Raalte 19-36, DAVO 18-34, Emst 19-30, Zwolle 18-28, Go-Ahead 19-27, Vilsteren 19-17, Batavia ’90 19-14 (4 punten mindering), Wesepe 20-14, Wissel 19-11 en Vaassen 19-3.
Zondag reist Vilsteren af naar Apeldoorn. Op sportcomplex Orderbos is TKA om 14.30 uur de tegenstander.

Verslag: Willem Lampe
 

Meer foto's

Lars Kampman verslaat doelman Dylan van der Beek en schiet Vilsteren naar 1-3. De thuisclub ging op de vertrouwde Molenesch uiteindelijk met 2-7 onderuit tegen een ontketend Emst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.