Eiertikken ‘sport’ voor jong en oud

0276487_Eiertikken_1.jpg

OMMEN – Op Tweede Paasdag vermaakten jong en oud zich met het eiertikken in Ommen. Deze typisch Ommer folklore is een jaarlijkse unieke traditie. Op de Markt bij het Vechtpodium duelleerden groepjes (oud) Ommenaren en toeristen met elkaar. Niet met vervaarlijk wapentuig, maar met eieren in hun knuisten. Scherp op scherp, stomp tegen stomp. Eiertikken, heet dit jaarlijkse volksvermaak, waar het de bedoeling om de eieren zo lang mogelijk heel te houden. Wie dat lukt krijgt het ei van de ‘tegenstander’ erbij. Ondanks een miezerige regen was het gezellig druk. Bovendien zorgde het Flater Pretorkest voor een muzikale noot.

Paasloterij

Al jaren achtereen is het de familie Martens die bijna 2000 hardgekookte eieren aan de man of vrouw brengen. Aan het evenement was ook weer een paasloterij toegevoegd: bij aankoop van tien eitjes was er een gratis lot en bij een vol treetje zelfs vijf gratis loten. Direct na het eiertikken vond de trekking plaats met prijzen dankzij de sponsoring van vele Ommer ondernemers.

Tekst/Foto: Harry Woertink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.