Dubbele nederlaag voor v.v. Vilsteren in Deventer

(Archief)foto: Wouter Mars liep in Deventer tegen Go-Ahead een zware enkelblessure op. Tot overmaat van ramp verloor Vilsteren de wedstrijd met 3-1, waardoor het gevoel van een dubbele nederlaag bleef hangen

DEVENTER – Groot feest in Vilsteren op Eerste Paasdag. Als de schemer toeslaat wordt aan het Stuwepad het paasvuur aangestoken. Als door oplaaiende vlammen de boze geesten verdreven zijn wordt daarop geproost in de tent. En in een hechte gemeenschap als Vilsteren wordt het dan in de regel erg gezellig. Beetje babbelen, biertje erbij, en nog een, twee, drie om te af te leren en ter afsluiting ‘een paar blinden’ helemaal niks mis mee natuurlijk, alleen minder geschikt als er de volgende dag gevoetbald moet worden. Op paasmaandag gelastte de almachtige KNVB de acteurs van de Molenesch naar Deventer, voor een inhaalduel tegen Go-Ahead. Gelukkig niet de profs in de Adelaarshorst, maar de gelijknamige amateurs, die huizen op de Rielerenk. Nou ja, als het dan toch moet, dan maar de huis zo duur mogelijk verkopen. Paasvuur of niet, je wil als voetballer niet als brandhout de kleedkamer ingejaagd worden.

Geen idee welke goden er verjaagd zijn, Pluvius in ieder geval niet. De regengod liet zich behoorlijk gelden op de laatste dag van maart. Het regende pijpenstelen in de avonduren, maar goed de bult snoeihout aan het Stuwepad ging uiteindelijk in rook op. Enkele uren later toonde Vilsteren zich weliswaar geen brandhout, maar werd in de Koekstad uiteindelijk wel afgebrand, 3-1. De nederlaag kreeg een extra zwarte rand door een ernstige enkelblessure die Wouter Mars opliep. “Die is er wel een tijd uit”, baalde Runherd als een stekker. “We stonden op dat moment op 2-1 achter, maar begonnen steeds beter in de wedstrijd te komen, toen Wouter eruit geschoffeld werd. De dader kreeg geel, maar donkerrood was op z’n plaats geweest. Ook de scheidsrechter bekende dat-ie achteraf gezien rood had moeten geven. Maar goed, daar koop je ook niets voor.”

Vilsteren kwam prima voor de dag in Deventer. Pim Kamphuis raakte in de openingsfase de paal en achterin hield de ploeg van Runherd knap de nul. Na de thee zette Gijs Ellenbroek de thuisclub op 1-0 en even later deed ‘de beste man van het veld’ Sidar Günesli Vilsteren nog een keer pijn. Pim Kamphuis schoot Vilsteren terug in de wedstrijd, maar na het uitvallen van Mars was de lol er wel af voor de bezoekers. Meer nog dan de 3-1 van Finke van der Heuvel was er gedeelde pijn over de beroerde aftocht van Mars.

Runherd deed een beroep op: Niels Veltmaat, Lars Noordman, Mike van der Kolk, Koen Kortstee, Mathijs Kamphuis (75. Bas Rietman), Sven Koggel, Jelle Niens, Lars Kampman, Wouter Mars, Pim Kamphuis (70. Chiel Kamphuis) en Jari Vlierman (55. Justus von Martels).

Stand 5F Oost (zondag): Terwolde 15-42, Hoonhorst 16-39, TKA 16-35, Raalte 17-33, DAVO 15-30, Emst 17-27, Go-Ahead 17-26, Zwolle 15-25, Vilsteren 18-17, Batavia ’90 16-13 (4 punten mindering), Wissel 18-11, Wesepe 18-10 en Vaassen 17-0.

Komende zondag heeft Vilsteren geen competitieverplichting. Op zondag 14 april staat een thuiswedstrijd tegen Emst op de kalender. Aanvang: 14.00 uur.

Verslag: Willem Lampe

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.