De ‘gouden handjes’ zijn alweer actief in Bostheater Ommen

0276681_bostheater_-_gouden_handjes_-_2.jpg

OMMEN – Het belooft weer een schitterend seizoen te worden in Bostheater Ommen. Hoog bezoek op komst van onder andere Edwin Evers en zijn gevolg, Racoon, Miss Montreal, Krezip, Suzan & Freek en The Dirty Daddies. Tachtig procent van de betaalde voorstellingen zijn al uitverkocht, maar er worden de komende tijden namen bekend gemaakt van artiesten, bands en acts welke gratis zijn te aanschouwen. Check daarvoor www.bostheaterommen.nl

Het wordt komende zomer een aantal keren volle bak op de top van ‘de heilige berg’ achter recreatieoord Ommerland. Om artiesten en toeschouwers goed te ontvangen en ook om zwartkijkers te weren is een pakket aan maatregelen nodig. In de afgelopen maand is er behoorlijk wat blad in het amfitheater gewaaid, net als dode takken, terwijl bij de verhogingen door de overvloedige neerslag het onkruid welig tiert. Voor het muzikale geweld gaat losbreken is er werk aan de winkel voor de ploeg ‘gouden handjes’. De kop is er af. Er ligt een nieuw laag houtsnippers bij de toegangspoort, de trappen zijn hersteld en het blad is geruimd. Hoewel het nooit verstandig is om met balschoentjes en pumps naar het amfitheater te gaan, wordt er door de vrijwilligers alles aan gedaan om het theater goed toegankelijk te maken. Kuilen en gaten worden geëgaliseerd, onkruid en takken verwijderd en het gras is straks gemaaid als het licht op groen gaat en de muziek tegen de publiekshelling waaiert.

Koffie en kruidkoek

Verantwoordelijk voor een ordentelijke ontvangst van artiesten en publiek zijn ‘de gouden handjes’, een gezelschap rijpe mannen die bereid zijn een aantal dagen een paar uurtjes de handen uit de mouwen te steken, met als enige tegenprestatie een kop koffie en een plak overheerlijke kruidkoek van Grietje van der Veen. De coördinatie van de werkzaamheden ligt al enkele jaren bij het duo Jan Steen en Willem Roerdink, mannen die weten hoe een klus moet worden aangevlogen en met contacten in de agrarische sector, want af en toe een tractor of shovel erbij voor de lange halen is wel zo makkelijk. Het komt allemaal goed. Laat de zomer maar komen!

Tekst/Foto’s: Willem Lampe

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.