De geschiedenis van het Nederlandse cabaret

0276624_Ton_de_Bruijn.jpg

DALFSEN – Vrijdag 12 april neemt plaatsgenoot Ton de Bruijn in de Trefkoele belangstellenden op gepassioneerde wijze mee in de geschiedenis van het cabaret, dat zo rond 1895 begon. De avond begint om 20.00 uur.

Wat hierna volgde, komt steeds dichterbij de hedendaagse cabaretiers. Denk aan Louis Davids, Toon Hermans, Wim Sonneveld, Paul van Vliet, Freek de Jonge, Claudia de Breij, Youp van ’t Hek, Herman Finkers, Brigitte Kaandorp en anderen.

Lach en een traan

Ton de Bruijn komt zelf uit een grote familie. Tijdens verjaardagen werd met de accordeon van zijn vader veel gezongen. Vooral liedjes van Louis Davids, waar Ton’s interesse voor cabaret is ontstaan. Wat volgde waren vele bezoeken aan cabaretvoorstellingen in het land in zowel dorpen als steden. En alsof dat nog niet genoeg was, raakte hij ook geïnteresseerd in de geschiedenis van deze kunstvorm. Niet voor niets heeft hij er tientallen boeken over gelezen. Graag deelt Ton zijn passie voor de geschiedenis van het cabaret met het publiek. Hij trekt daarvoor dan ook graag het land in. Natuurlijk laat hij zijn publiek ook luisteren en kijken naar onze mannen en vrouwen die beroemd zijn geworden met hun optredens.
Ton kijkt ernaar uit om in ‘zijn Dalfsen’ een avond te wijden aan onze cabaretgeschiedenis. Het wordt een avond met misschien wel een lach en een traan. En misschien is één avond zelfs nog te weinig. Kaartverkoop bij het Pluscafé van Trefkoele of via de website

www.cultureelcafedalfsen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.