CVO (Christelijke Vrouwen Vereniging) Aktief in Oudleusen viert haar 65-jarig jubileum

0277333_Vrouwenvereniging.JPG
Het huidige bestuur van de jubilerende vereniging. Alie Hogenkamp, Gé van der Meulen, Willie Fokkert, Antje Stokebrand en Hennie Kappert zijn druk bezig met de voorbereiding van het jubileumfeest.

OUDLEUSEN – Dit jaar viert de CVO (Christelijke Vrouwen Vereniging)-Aktief in Oudleusen op 24 mei haar briljanten jubileum (aanvang 20.00 uur) in De Wiekelaar in Oudleusen met de Drentse cabaretgroep ‘Twee Recht Twee Averecht’. Het thema is Gewildgroei, wat vroeger onkruid was, maar waar veel mensen nu van genieten.

“In het najaar van 1958 besluiten de heren van CBTB Oudleusen dat de tijd rijp was voor een plaatselijke afdeling van de Christelijke Plattelandsvrouwen Bond”, aldus de huidige voorzitter Gé van der Meulen. “Er kwamen maar liefst 36 belangstellenden naar de oprichtingsvergadering op 16 december.” De vereniging, die eerst CPB en daarna Passage heette, is zeer actief in de Oudleuser gemeenschap. Momenteel heeft de vereniging circa 30 leden. “Het ledenaantal is vrij stabiel”, zegt Gé van der Meulen. “Helaas vergrijst de vereniging wel enigszins en we zouden graag wat jongere leden verwelkomen.” De vereniging heeft een duidelijk christelijk karakter. De bijeenkomsten worden zoals gebruikelijk geopend met het zingen van een lied gevolgd door gebed.

Maatschappelijk karakter

De vereniging heeft in de Oudleusener gemeenschap duidelijk een maatschappelijke functie. Saamhorigheid, verbinden en ontmoeten is het motto. De horizon van de vrouwen werd gaandeweg sterk verbreed. “Voor de bijeenkomsten werden en worden regelmatig een aantal sprekers uitgenodigd. Sprekers van diverse pluimage, zoals over de natuur en recentelijk nog een cardioloog. Ook zijn er regelmatig thema-avonden, er worden fietstochten gemaakt en er worden speciale avonden gehouden met Pasen en Kerstmis. Na 65 jaar is de vereniging nog springlevend en doet haar naam CVO Aktief eer aan. De vrouwen hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de groei van het dorp tot wat het nu is. De huidige bestuursleden melden dat de maatschappelijke functie blijkt uit de betrokkenheid in het verleden bij de totstandkoming van de Wiekelaar. “Er zijn heel wat oliebollen, krentenbroden en knieperties tijdens de jaarlijkse bazaar verkocht om deze wens te realiseren.
De Flyers voor het jubileumfeest zijn inmiddels gedrukt en aan het programmaboekje, dat onder de leden wordt verspreid, wordt hard gewerkt. De vereniging hoopt middels een verloting en medewerking van een aantal sponsoren uit de kosten te komen. Kaarten a 15 euro voor de jubileumuitvoering zijn vanaf heden te verkrijgen bij: Hennie Kappert Schoolstraat 8 Oudleusen, tel. 0529-471673 en Alie Hogenkamp Schoolstraat 7 in Oudleusen tel, 0529-471823. De jubilerende vereniging verwacht een uitverkocht huis.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.