Byzantijns Mannenkoor Friesland in Lemelerveld

0277114_Byzantijns_Mannenkoor_Friesland.jpg

LEMELERVELD – Op zondag 21 april is het Byzantijns Mannenkoor Friesland te gast in de ochtenddienst van de Brugkerk te Lemelerveld. De viering wordt uitgevoerd in de verstilde stijl van de Oosters-Orthodoxe kerk. Er wordt niet gepreekt, het zijn de gezangen van het koor waarop alle nadruk komt te liggen. Er wordt a capella gezongen, zonder begeleiding van muziekinstrumenten. Het is de bedoeling dat de zang als een soort “ladder naar de hemel” wordt ervaren. Sommige liederen zijn meer dan vijftienhonderd jaar oud en ontstaan vanuit menselijke ervaringen met geboorte, leven en dood. Soms zijn ze meditatief-verstild van aard, soms jubelend-uitbundig. De dirigente Nana Tchikhinashvili is afkomstig uit Georgië. Ze werkt heel precies en heeft haar cultuur aan het koor overgedragen. Als professionele zangeres (mezzosopraan) neemt ze ook sommige solopartijen voor haar rekening. De a capella zang van het koor en van de zangeres een klein uur lang ondergaan zorgt a.s. zondag vast voor een buitengewoon bijzondere ervaring. De viering begint om 10.30 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.