Bijeenkomst over verkeerssituatie Rondweg in Dalfsen

0277095_Rondweg_Dalfsen.jpeg

DALFSEN – Op 23 mei om 20.00 uur is er een bijeenkomst in de Trefkoele over de verkeersroute vanaf de rotonde bij het station, tot aan de verkeerslichten bij Driessen. De Vereniging Vrienden van Dalfsen organiseert deze bijeenkomst en nodigt belangstellenden van harte uit.

In de afgelopen jaren is de route vanaf de rotonde bij het station; Brug, Vechtdijk, Rondweg en Koesteeg (hierna aan te duiden met ‘de rondweg’) steeds drukker geworden. Drukker met zowel bestemmings- als ook doorgaand verkeer. Met de groei van Dalfsen aan de Oostkant, vormt deze Rondweg meer en meer een barrière tussen West en Oost Dalfsen. “Een rondweg mag het inmiddels ook niet meer heten want de weg loopt immers dwars door het dorp Dalfsen”, zo zegt de vereniging. De inwoners van het dorp Dalfsen ervaren de verkeerssituatie op sommige plekken langs de Rondweg als knelpunt. Daarbij wordt vaak genoemd het fietsverkeer van oost naar west en vice versa (van en naar de scholen en van en naar de sportvelden) en ook de situatie bij de brug wordt door fietsers als onoverzichtelijk en daarmee gevaarlijk ervaren.

Initiatief bijeenkomst

Voor de Vrienden van Dalfsen is dit de reden het initiatief te nemen om samen met de inwoners te onderzoeken óf en indien ja, welke verbeteringen aangebracht kunnen worden in de verkeerssituatie van de rondweg. Het is de bedoeling dat de bevindingen en de suggesties aan de gemeente worden aangeboden.
Tijdens de bijeenkomst van 23 mei wordt kort toegelicht waarom de Vrienden van Dalfsen dit initiatief hebben genomen. Vervolgens wordt aan de aanwezigen gevraagd hun ideeën en suggesties in te brengen. Er zal beeld- en schetsmateriaal aanwezig zijn waarop de huidige situatie is weergegeven. Aan de hand daarvan zal het gesprek plaatsvinden.
Verder is de vereniging ook benieuwd of er inwoners zijn die vanuit hun vakgebied mogelijk een inhoudelijke bijdrage aan het onderzoek kunnen en willen leveren. Voor wie dit van toepassing is, kan contact opnemen met de Vrienden van Dalfsen: Gerard van Weerd via gmvweerd@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.