Adviesraad Sociaal Domein naar Vinkenbuurt

OMMEN – Op 10 april vindt de maandelijkse vergadering van de adviesraad plaats in Vinkenbuurt. De Adviesraad Sociaal Domein geeft het college van Burgemeester en Wethouders advies over onderwerpen die te maken hebben met jeugd, maatschappelijke ondersteuning en werk en inkomen: het Sociaal Domein. De leden van de adviesraad zijn onafhankelijk. De adviezen bewaken het belang van de gebruikers van de gemeentelijke voorzieningen.

Op de agenda staat onder meer besluitvorming over de onderwerpen waarmee de adviesraad aan de slag gaat dit jaar. Ook wordt besproken wat de invloed is van de manier waarop de gemeente kijkt naar inwoners die ondersteuning vragen. De overheid gebruikt verschillende manieren van kijken naar wat inwoners willen. Brede welvaart is zo’n begrip. Dan telt niet alleen welk inkomen iemand heeft, maar bijvoorbeeld ook of je op een goed bereikbare plek woont, waar je makkelijk en veilig naar buiten kunt voor een wandeling. Ook het VN verdrag duurzame ontwikkeling heeft invloed op of inwoners een goed leven hebben. Een derde bril is die van ‘positieve gezondheid’. Dan wil je weten wat iemand het belangrijkste onderwerp vindt wat moet veranderen om een beter leven te hebben.
Een ieder is welkom aan de Koloniedijk 22 in Vinkenbuurt, vanaf 19.30 uur. Aanmelding wodt op prijs gesteld. Dit kan via adviesraad.ommen@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.