4 redenen voor traag internet op je kantoor 

(Ingezonden mededeling)

Nu we ons in de jaren 2020 bevinden, worden we nog steeds verwend met hoge netwerksnelheden, waar we ook zijn of waar we ook heen gaan. Je kunt een Uber-rit aanhouden terwijl je je tanden poetst, een tiental Instagram-posts liken terwijl je de deur uitloopt, en potentiële dates naar links en rechts swipen terwijl je je ochtendkoffie bestelt. Dus als het internet vertraging oploopt en het laden van onze favoriete YouTube-video een paar seconden langer duurt, is dat merkbaar. Maar wanneer bedrijven te maken krijgen met trager internet, is traag internet niet alleen merkbaar, het is ook schadelijk. Je wilt dit natuurlijk oplossen, maar dan moet je eerst weten waardoor het internet op kantoor überhaupt traag is. Vaak heeft dit te maken met een van de volgende redenen.

  1. Onvoldoende bandbreedte

Het is mogelijk dat je kantoor meer bandbreedte gebruikt dan je oorspronkelijk dacht dat nodig was. Dit is een van de meest voorkomende redenen voor traag internet op kantoor, vooral als je bedrijf is gegroeid sinds de laatste keer dat je je hebt aangemeld voor je internetdienst of als je kantoor veel activiteiten via de cloud uitvoert. Als dat het geval is, is het tijd om je internetabonnement te upgraden.

  1. Oude apparatuur

Maakt je kantoor gebruik van een oude router (of een router ontworpen voor persoonlijk gebruik)? Mogelijk is de bandbreedte waarvoor je betaalt niet geschikt. Als het een paar jaar geleden is dat je je apparatuur heeft bijgewerkt, neem dan contact op met je internetprovider voor de juiste router die je internet niet hindert. Als je problemen blijft ondervinden, kan het de moeite waard zijn om een ​​nieuwe internetprovider te kiezen.

  1. Andere problemen met je router

Als je zojuist een nieuwe router hebt geïnstalleerd en minder dan geweldige snelheden ervaart, kan er een probleem zijn met je routerconfiguratie. Draadloze interferentie van beton en andere elektrische apparaten kan je internet ook vertragen. Routers moeten zo centraal mogelijk worden geplaatst; Als slechts een paar mensen trage internetproblemen ondervinden, controleer dan of ze verder van de router zitten dan anderen die geen problemen ondervinden.

  1. Overmatig gebruik van bandbreedte

Bring Your Own Device, of BYOD, is voor veel bedrijven een groeiende trend omdat het geld bespaart op nieuwe apparatuur. Hoewel veel werkgevers zich voorbereiden op de cyberveiligheidsrisico’s van BYOD, zijn lagere internetsnelheden een minder bekend neveneffect. Als elke werknemer meerdere apparaten, van laptops tot tablets en telefoons, verbindt met het internet op kantoor, kan dit meer zijn dan je kantoorverbinding aankan. Je kunt een apparaatbeperking afdwingen via je BYOD-beleid, of de hoeveelheid bandbreedte beperken die bepaalde typen apparaten mogen gebruiken.

Wanneer slechts een paar mensen last hebben van traag internet, kan het probleem bij hun apparaten liggen en niet bij het internet op kantoor. Maar als elke werknemer klaagt over hun internetsnelheid is het probleem toch groter. Vaak komt het door een van de bovenstaande redenen, maar het kan ook simpelweg komen omdat je abonnement niet goed genoeg is. Kijk dan op de website van Zakelijk Glasvezel of je kantoor aangesloten is op het glasvezelnetwerk. Glasvezel is namelijk niet alleen de snelste verbinding, maar is ook nog eens extreem stabiel en constant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.