Digitaal Café en IDO nu ook op woensdag

0276685_ido-ommen-vrijwilligers.jpg

(Advertorial)

‘In de bibliotheek ben je welkom en helpen we je met elke digitale vraag’

OMMEN – Elke dinsdagochtend kunnen inwoners terecht bij het Digitaal Café en het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek in Ommen. Deze worden goed bezocht, maar omdat de dag en het tijdstip niet iedereen goed uitkomt, zijn het Digitaal Café en het IDO er nu ook op woensdagmiddag vanaf 14.00 uur.

Digitaal Café

Digitale technologie is overal om ons heen en maakt deel uit van ons leven. Het is dus belangrijk om er handig genoeg mee te zijn. Bij het Digitaal Café in de bibliotheek helpen vrijwilligers bij elke digitale hulpvraag. “Het maakt niet uit met welk niveau van digitale vaardigheden je hier binnenkomt: je bent welkom en we helpen je”, benadrukt vrijwilliger Jack. Domme vragen bestaan niet, wil hij maar zeggen. “We leggen met geduld datgene uit wat nodig is om de hulpvraag te beantwoorden.” Bij het Digitaal Café kan iedereen vragen stellen over smartphone, tablet en/of laptop.

Informatiepunt Digitale Overheid

Tegelijkertijd met het Digitaal Café is ook het spreekuur van het Informatiepunt Digitale Overheid. Bezoekers kunnen hier terecht met vragen over digitale contacten en zaken afhandelen met verschillende overheden – bijvoorbeeld gemeente, rijksoverheid, Belastingdienst of waterschap. De vrijwilligers kunnen helpen met onderwerpen als belastingen, DigiD, AOW, werk, uitkering, rijbewijs en zorg.

Vrijwilligers

Kundige vrijwilligers staan klaar om iedereen te helpen. “Bezoekers herkennen zichzelf vaak in de vrijwilligers en dat geeft vertrouwen dat zij zelf ook vaardig(er) kunnen worden”, zegt programmamaker Moreno van Essen van de Bibliotheek Salland. “Daarnaast is er ruimte voor ontmoeting: er is tijd voor een kopje koffie of thee. We zien dat mensen vaker terugkomen dankzij de hulpvaardigheid en gezelligheid.”

Cursus Klik en Tik

Tijdens het DC is er ook ruimte om de basiscursus Klik en Tik te volgen. Wil je starten met internet, maar weet je niet goed hoe? Stap voor stap ga je het internet op en ontdek je hoe dit werkt.

Themamaand fraude

Elke maand staat een actueel thema in de spotlight. Moreno van Essen: “In april gaan we het hebben over fraude. Wil je weten hoe je kan herkennen of iemand je digitaal probeert op te lichten? En wat je dan moet doen? Bij het Digitaal Café helpen de vrijwilligers je graag!”
Het Digitaal Café en het Informatiepunt Digitale Overheid zijn elke dinsdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur en elke woensdagmiddag van 14.00 – 16.00 uur op de eerste verdieping in de bibliotheek in Ommen, Chevalleraustraat 6. Iedereen is van harte welkom, het is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

www.bibliotheeksalland.nl

 

Rob Grimm en Jack Tamminga

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.